Zet ‘m op ‘Groenen’! Een politieke oplossing om de walvisvaart in de Zuidelijke Oceaan te stoppen

5 augustus 2010

Zet ‘m op ‘Groenen’!

Een politieke oplossing om de walvisvaart in de Zuidelijke Oceaan te stoppen

Paul Watson and Bob BrownAlle activiteiten van de Japanse walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan vinden plaats in de kustwateren van gebieden die zijn opgeëist door Australië, Frankrijk en Nieuw-Zeeland.

Deze gebieden zijn (1) Ross Dependency (geclaimd door Nieuw-Zeeland in 1923; 150 ° W tot 160 ° W), (2) Adélie Land (geclaimd door Frankrijk in 1924; 142 ° 2 'E tot 136 ° 11' E) en (3) het Australisch Antarctisch Territorium (geclaimd door Australië in 1933; 160 ° oost tot 136 ° 11 'oost tot 142 ° 2'E tot 44 ° 38' E).

Wat we nodig hebben is dat Nieuw-Zeeland, Australië en Frankrijk hun soevereiniteit uitoefenen op deze wateren. Australië heeft al een Economische Exclusieve Zone (een zone waarbinnen geen economische activiteiten mogen plaatsvinden) van 200 mijl (ruim 300 kilometer) uitgeroepen. Australië heeft ook toegezegd dat het Japan voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag gaat dagen.

Nu de Australische Groene Partij  bijna zeker het machtsevenwicht in de Australische Senaat na de volgende verkiezingen behoudt, nadert de kans dat het Australische Antarctische Territorium kan worden verdedigd. De Groene Partij heeft al de toezegging gedaan om een zeereservaat aan de kust van Antarctica te creëren waar de visserij en de walvisvangst zullen worden verboden en dit verbod zal worden gehandhaafd.

Het beleid voor het zeereservaat zou ook een minimum van 30 procent van de Australische wateren veranderen in reservaten waar de visserij, de walvisvangst, de exploratie en het boren naar olie of gas zullen worden verboden.

Bob Brown, de senator van de Groene Partij, heeft gezegd voorlopig nog niet met pensioen te willen gaan en hij is vastbesloten de walvissen in de Zuidelijke Oceaan te beschermen.

Wat betekent dit voor Sea Shepherd?

Het betekent dat we Australië als onze belangrijkste basis kunnen behouden voor onze jaarlijkse acties tegen de Japanse illegale walvisvaart. Het betekent ook dat er een politieke en door het hof opgelegde oplossing voor dit probleem zou kunnen komen en dit zou betekenen dat de Whale Wars voorbij zullen zijn.

De Sea Shepherd Conservation Society zal blijven actievoeren tegen de Japanse walvisvangst in de Zuidelijke Oceaan tot de Japanse walvisvloot zich terugtrekt van hun illegale walvisvangst in het walvisreservaat daar.

Sea Shepherd Frankrijk zal blijven communiceren met de Franse overheid over de behoefte aan handhaving in de wateren van Adélie Land en Sea Shepherd Nieuw Zeeland zal het zelfde blijven doen in Aotearoa.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: