Olie bevuilt de kustlijn van Kahnawake

16 juli 2010

Olie bevuilt de kustlijn van Kahnawake

Oil Spill Assaults Kahnawakes Shoreline
Olie bevuilt de kustlijn van Kahnawake

Vanwege de verschrikkelijke olieramp in de Golf vergeet men makkelijk dat olie praktisch elke dag ergens op de wereld de oceanen en omgeving  bevuilt.

De meeste bevuilingen worden niet gerapporteerd en dus niet bestraft. De frequentie van deze olielekken zorgen er ondertussen voor dat olieverontreinigingen routine zijn geworden, totdat er iets gebeurt zoals met de Deep Water Horizon waarbij mensen ontzet naar de beelden kijken van in olie doordrenkte vogels en stikkende dolfijnen die de ruwe olie uit hun spuitgaten proberen te spuiten.

Maar elke dag sterven er zeedieren door olie.

Een olieramp die vorige week gebeurde kwam dicht bij huis voor ons bij Sea Shepherd.

De schepen van Sea Shepherd zijn geregistreerd bij het Mohawk Longhouse in Kahnawake en we varen onder de vlag van de vijf naties van de Iroquois. Eigenlijk varen onze schepen onder twee vlaggen, omdat de Iroquois niet als natie worden gezien door andere landen, we varen ook onder de vlag van het land waar we officiëel geregistreerd zijn, namelijk Nederland.

En dus hoorden we met ontzetting dat 50.000 liter olie in de St. Lawrence zeeweg is beland vanaf het schip Richelieu, eigendom van de Canadian Pacific Steamship Company.

Dit is de eerste keer in het 51-jarige bestaan van de zeeweg dat de passage is afgesloten voor de scheepvaart door olieverontreiniging.

Iedereen bij Sea Shepherd maakt zich zorgen over de inwoners van Kahnawake, wiens heilige grond nu verontreinigd is en wiens grote rivier vergiftigd.

###

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: