Operatie Gulf Rescue in Hogere Versnelling

1 juli 2010

Operatie Gulf Rescue in Hogere Versnelling

Operation Gulf RescueHet probleem: Op dinsdagochtend 20 april 2010 ontploft in de Golf van Mexico, voor de kust van de Amerikaanse staat Louisiana, het mobiele semi-onderwater offshore olieplatform Deepwater Horizon van British Petroleum (BP). Hierbij komen 11 mensen om het leven.

Op donderdagmiddag 22 april begint zich een grote olievlek te verspreiden vanaf de voormalige boorlocatie, een ramp die inmiddels de grootste offshore olielekkage in de geschiedenis van de VS is. Er zijn uiteenlopende schattingen gemaakt van de hoeveelheid olie die de Golf van Mexico instroomt, maar experts zijn het erover eens dat het tussen de 50.000 en 150.000 vaten olie per dag zijn.

Op 19 mei concludeerden wetenschappers van o.a. de National Oceanic and Atmospheric Administration dat de olie de zgn. Loop Current (onderdeel van de Golfstroom – red.) had bereikt. Op 4 juni was de olie inmiddels over een lengte van 200 km langs de kust van Louisiana aangespoeld, alsmede op de barrière-eilanden van Mississippi en Alabama. Voor de eerste keer werd ook olie gevonden op een barrière-eiland bij Pensacola Beach, Florida. Nu het orkaanseizoen zich aandient is de grootste zorg dat het slechte weer de olie verder landinwaarts stuwt en over een veel groter gebied verspreidt. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat veel van de schoonmaakwerkzaamheden en acties om dieren te redden nutteloos of overbodig worden.

Op 30 juni woonden de contactpersoon van Sea Shepherd voor Golfoperaties, dr. Bonny Schumaker, en de president-directeur van Sea Shepherd, Steve Roest, een coalitiebijeenkomst in New Orleans bij betreffende de olielekkage in de Golf. Er werd uitgebreid gesproken over strategieën voor het coördineren en implementeren van steun uit de publieke sector bij het opruimen van de olie, het beschermen en redden van de dieren in de Golf en het herstellen van de locale economie

De vragen: Hebben BP en de regering van de VS de beste strategieën toegepast voor het opruimen van de olie en het redden van dieren? Waarom duurt het zolang voor er een oplossing is? Wat kan er worden gedaan om het oceaanleven op de lange termijn te behouden? Wie moet hierbij betrokken worden? Dit zijn de vragen die iedereen stelt en terwijl het debat verder woedt, is Sea Shepherd voorbereidingen aan het treffen voor meerdere operaties om te helpen bij het redden van dieren..

Enkele antwoorden: Sea Shepherd is al begonnen met het trainen van vrijwilligers en bemanningsleden om ze in te zetten bij operaties waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn en bereidt ze voor op de omstandigheden in de Golf. Sea Shepherd voert al weken verkenningsonderzoeken vanuit de lucht uit boven het getroffen gebied en speciaal getrainde vrijwilligers zullen zich spoedig in het gebied begeven om de dieren en ecosystemen in de zwaarst getroffen gebieden nauwkeurig te bestuderen en hier verslag van te doen.

Sea Shepherd bereidt op dit moment tevens een groot schip in Europa voor om als drijvende ondersteuning te dienen voor bevoegde en gekwalificeerde experts die zich inzetten om in de Golf dieren en hun leefomgeving te redden en te beschermen. Dierenartsen, wetenschappers, onderzoekers en hooggekwalificeerde experts op het gebied van reddingsacties voor met olie besmeurde dieren zullen zich bij ons schip in de Golf voegen, en Sea Shepherd zal tevens gekwalificeerd personeel beschikbaar hebben om te helpen bij bouwwerkzaamheden, transport en andere behoeften. Dit drijvende Wildlife Care Center van Sea Shepherd zal beschikbaar zijn om alle goedgekeurde operaties te ondersteunen.

We hebben wederom de hulp nodig van de geweldige medestanders van Sea Shepherd. We hebben u nodig om de regering van de VS ertoe te bewegen om alles wat zij tot hun beschikking hebben in te zetten om te helpen bij het schoonmaken van de Golf en het redden van de dieren. Sea Shepherd heeft geld nodig voor Operatie Gulf Rescue. We zullen zolang we kunnen in de Golf blijven en we hebben hulp nodig bij het uitrusten en bevoorraden van ons schip, het trainen van onze vrijwillige bemanningen, het regelmatig uitvoeren van onderzoek van de getroffen gebieden vanuit de lucht en het water en vanaf het land en we moeten de juiste druk op BP en andere officiële instanties blijven uitoefenen om onze en andere hulp uit de publieke sector te accepteren.

Wij kunnen dit alleen doen met uw onaflatende hulp.

Bezoek onze Operatie Gulf Rescue

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: