Furuno Inc. steunt het afslachten van walvissen

22 juni 2010

Furuno Inc. steunt het afslachten van walvissen

De Sea Shepherd Conservation Society houdt noch Japanse bedrijven, noch Japanse burgers verantwoordelijk voor Japan’s illegale slachting van ’s werelds walvispopulatie.

Als mensen klagen dat we Japanse apparatuur aan boord hebben, antwoorden we steevast dat we individuele Japanse bedrijven, die niets met de walvisjacht te maken hebben, niet het slachtoffer mogen maken van het beleid van hun overheid ten aanzien van de walvisvaart.

Maar één Japans bedrijf heeft nu heel duidelijk gemaakt, dat ze het doden van walvissen ondersteunt en een tegenstander is van onze inspanningen op het gebied van natuurbehoud. Dat bedrijf is Furuno Inc.

Het schip Steve Irwin van Sea Shepherd is uitgerust met Furuno navigatieapparatuur, zoals een radar, dieptemeters en satellietplaatsbepalingssystemen (GPS).

Afgelopen week probeerden we in Athene, Griekenland, een bestelling te plaatsen ter vervanging van een oud radarsysteem, dat niet langer functioneert. We ontvingen een prijsopgave en plaatsten de bestelling. De volgende dag werden we geïnformeerd, dat Furuno als bedrijf heeft bepaald dat hun apparatuur niet verkocht mag worden aan Sea Shepherd.

Blijkbaar is de Japanse regering er niet erg gelukkig mee om Furuno apparatuur aan boord van onze schepen te zien in elke aflevering van “Whale Wars”.

Het lijkt erop, dat we geen enkel Furuno product meer mogen kopen. Verdorie, een donatie van Furuno kunnen we dus wel vergeten?!

Dit is de brief, die we vandaag ontvingen van de verkoopvertegenwoordiger van Furuno in Griekenland:

“Geachte heer,

Met betrekking tot ons contact over deze kwestie, spijt het ons u te moeten informeren dat we uiteindelijk niet in staat zijn de door u bestelde Arpa radar te leveren, omdat we hiervoor geen toestemming hebben gekregen van ons hoofdkantoor in Japan.

Excuses voor het eventuele ongemak.

Hoogachtend,

Kapitein Spyros Dovelos
Verkoopmanager”ager”

FURUNO ELECTRIC CO., LTD.
9-52 Ashihara-cho, Nishinomiya City, Hyogo 662-8580, Japan
URL: http://www.furuno.co.jp/en/

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: