Sea Shepherd erkent de begeleiding van de Dalai Lama

21 juni 2010

Sea Shepherd erkent de begeleiding van de Dalai Lama

Dalai LamaKapitein Watson reageert hier op het commentaar van de Dalai Lama aan het eind van zijn 11-daagse tour door Japan. De Dalai Lama zei dat hij Sea Shepherd’s acties steunt, maar dat “hun activiteiten geweldloos zouden moeten zijn”.

 “Zijne Heiligheid de Dalai Lama zei op een mediaconferentie in Japan dat hij Sea Shepherd blijft steunen. Hij berispte ons wel toen hij tegen Japan zei dat onze acties geweldloos zouden moeten zijn. Hij deed deze uitspraak in reactie op de beschuldigingen van sommige Japanners dat Sea Shepherd tijdens onze ingrepen tegen de jaarlijkse bloederige slachtpartij van walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan geweld zou gebruiken.”  zei kapitein Watson.

Watson vervolgde:  “Sea Shepherd is het eens met de Dalai Lama dat het noodzakelijk is om een geweldloze aanpak te gebruiken, maar gelooft ook dat de Japanse regering de Dalai Lama verkeerd heeft geïnformeerd over de acties van Sea Shepherd.

We zijn het in deze eens met de Dalai Lama en Sea Shepherd heeft nog nooit een verwonding veroorzaakt. Meldingen over verwondingen die wij zouden hebben veroorzaakt zijn verzonnen om publicitaire redenen . We nemen alle nodige maatregelen om te voorkomen dat er iemand gewond raakt, maar we vernietigen wel eigendommen die gebruikt worden om het leven van deze vreedzame schepselen te roven, en daarvoor bieden wij onze excuses niet aan. Dit jaar hebben we 528 walvissen en meer dan 800 blauwvintonijnen het leven gered. Wij bestaan om levens te redden, en niet om mensen te verwonden.”

De Sea Shepherd Conservation Society respecteert de Dalai Lama en zijn begeleiding is van grote waarde voor de Society.

Sea Shepherd zal doorgaan met het ingrijpen tegen het illegale slachten van deze zachtaardige Boeddha’s van de zee en we zullen er ook voor blijven zorgen dat we hierbij niemand verwonden. Liever zijn we er de oorzaak van dat honderden majestueuze dieren gered worden van de genadeloze harpoenen van de Japanse walvisvloot.

Sea Shepherd wenst de Dalai Lama veel succes tijdens zijn bezoek aan Japan.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: