Operatie Blue Rage: Patrouilleren in de Golf van Sidra

16 juni 2010

Operatie Blue Rage: Patrouilleren in de Golf van Sidra

Dag acht van de patrouille in de Middellandse Zee

Dinsdag, 15 juni 2010
Locatie: In de Golf van Sidra voor de kust van Libië

Verslag van kapitein Paul Watson

Terwijl we oostwaarts door de Golf van Sidra trekken, begon de Sea Shepherd helikopter bij dageraad aan een verkenningstocht.

We zijn eigenlijk aangenaam verrast zo weinig bewijs van illegale visserij aan te treffen. Misschien hebben de nieuwe reglementen het gewenste effect, of misschien is er gewoon geen vis. Hoe dan ook; wij vervolgen onze zoektocht.

We hebben de helikopter vandaag drie lange-afstands verkenningsmissies laten uitvoeren. We hebben één sleepnetboot gevonden, die twee kooiringen zonder netten meesleepte. Het lijkt erop dat de kooi ongebruikt naar huis wordt gesleept.

De volledige legale vangst zou nu in opslagkooien voor de kust van Malta, Tunesië en Turkije moeten zitten, of onderweg naar die kooien moeten zijn. Hoewel er opfokkooien op de kaart staan voor de Libische kust, is niet bevestigd of deze ook daadwerkelijk gebruikt worden. Er wordt gezegd dat het water daar te warm is voor blauwvin. Wij hebben in elk geval geen kooien richting de Libische kust gesleept zien worden, enkel naar Tunesië en Malta.

Onze zoektocht is uitvoerig geweest en zal doorgezet worden. We hebben geen contact met Libische autoriteiten gehad..

###

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: