Operatie Blue Rage: De “Line of Death” voorbij

13 juni 2010

Operatie Blue Rage: De “Line of Death” voorbij

Dag zes van de patrouille in de Middellandse Zee

Zondag, 13 juni 2010
Locatie: In de Golf van Sidra voor de kust van Libië

Verslag van kapitein Paul Watson

Sea Shepherd is de “Line of Death” overgestoken en we zijn nu in de Libische wateren.

De “Line of Death” in de Golf van Sidra is de lijn die de Libische president Gaddafi trok in het begin van de jaren zeventig. De lijn ligt op 33˚  30 “ N.

Gisteravond heb ik het schip laten stoppen om de nacht door te komen. We vervolgden onze patrouille door Libische wateren bij dageraad.

We besloten dat het niet slim zou zijn om onze helikopter in te zetten voor lange-afstand verkenningsmissies in Libische wateren, aangezien het Libische leger het zou zien als een vijandig vliegtuig. Het was een schermutseling van de Amerikaanse marine met een Libische MIG Sovjet straaljager in augustus 1981 die als inspiratie diende voor de film Top Gun.

Blue Rage day six We vermoeden dat achter de “Line of Death” in de Golf van Sidra de slachting van de soort Thunnus Thynnus (blauwvintonijn) bezig is.

Niet dat Libië de enige is die de blauwvin uitbuit: het hele Middellandse Zee-gebied is veranderd in een slachtveld voor deze prachtige vis en de lijn tussen legale en illegale visserij is onduidelijker geworden. Feit is nu eenmaal is dat slechts één van deze vissen al heel veel geld waard is, en hebzucht is de motivatie voor een industrie die investeert in uitsterving.

Rond de middag kwamen we de Libische seiner Misurata tegen die een net meesleepte. De helikopter en de Delta oplaasboot werden uitgezet, duikers werden de kooi ingestuurd, en er werd ontdekt dat de kooi leeg was.

De Steve Irwin vervolgde zijn patrouille in de Libische wateren. Deze wateren zijn nog nooit eerder onderzocht. Het weer is aan het omslaan en morgen is de laatste officiële dag voor legale blauwvinvangst voor iedereen in de Middellandse Zee, inclusief de Libiërs.

We zijn achterdochtig jegens de “legale” visserij. We hebben veel te veel tonijnkooien gezien voor het toegewezen tonnage. Alle boten beweren een vergunning te hebben en ze lijken allemaal legaal te zijn. Er zijn simpelweg teveel vissers voor een quota van slechts 13.000 ton. Iets klopt er niet in dit plaatje.

Tot nu toe hebben we nog geen enkel contact gehad met de Libische autoriteiten.

Onze patrouille gaat door.
                                                  Blue Rage day six

Blue Rage day six

Blue Rage day six

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: