Operatie Blue Rage: Dag vier van de patrouille in de Middellandse Zee

12 juni 2010

Operatie Blue Rage: Dag vier van de patrouille in de Middellandse Zee

Vrijdag, 11 juni 2010
Locatie: voor de kust van Tunesië 

Verslag van kapitein Paul Watson op de Steve Irwin

De Europese gemeenschap doet tenminste moeite om het beleid ten opzichte van de blauwvintonijn te handhaven. Het Algemene Secretariaat van de Zee (Spanje) heeft vier Spaanse sleepvissers bevolen te stoppen, en de autoriteiten zijn bezig geweest om de vangsten te inspecteren. Het lijkt door te dringen dat de wereld dit nauwkeurig volgt en er is een groeiende gewaarwording dat de blauwvintonijn in serieuze problemen is.

De Steve Irwin vertrok vanochtend uit Isola di Pantelleria om de Noord-Afrikaanse kust te patrouilleren.

De twee Greenpeace schepen vetrokken rond middernacht en het leek erop dat ze terug gingen naar Malta. Het was voor ons niet mogelijk dit te bevestigen omdat niemand van de Greenpeace bemanning aan land ging. De locale autoriteiten rapporteerden dat de Greenpeace schepen zich niet hadden gemeld, geen toestemming hadden gevraagd om het anker uit te gooien en ze weigerden te communiceren met de Italiaanse kustwacht.

De aanwezigheid van twee Greenpeace schepen in de Middellandse zee heeft desondanks de aandacht op dit probleem helpen vestigen en met 3 schepen van twee verschillende niet-gouvernementele organisaties plus  extra militair toezicht, zal de illegale visserij verminderd kunnen worden, maar niet helemaal uitgeschakeld.

Er is geen twijfel aan dat een totaal vangstverbod en een nulquota nodig zijn om uitsterving van de blauwvintonijn te voorkomen. De prijs die de Japanse markt biedt per blauwvintonijn is echter een sterke drijfveer om door te gaan met de illegale visserij.

De wind raast nog steeds door met snelheden van rond de dertig knopen, gisteren zelfs nog rond de veertig tot vijftig knopen. Dit betekent geen visserij onder deze omstandigheden, tenminste niet in de volgende paar dagen. De Steve Irwin zal dit als kans gebruiken om zich richting het westen te bewegen om daar te bekijken wat er gaande is.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: