Operatie Blue Rage: Dag twee van de patrouille in de Middellandse Zee

10 juni 2010

Operatie Blue Rage: Dag twee van de patrouille in de Middellandse Zee

Woensdag, 9 juni 2010

Verslag van kapitein Paul Watson op de Steve Irwin

Steve Irwin investigates fishing boatsHet is niet moeilijk om boten te vinden die netten vol met tonijn slepen om deze naar de tonijnkwekerijen in Malta of Tunesië te brengen. Overal waar we kijken zien we deze activiteiten en overal waar we heen gaan zien we de militaire escortes die de schepen beschermen en hopelijk observeren.

’s Ochtends kwamen wij het Turkse schip Habib Reis III tegen, dat een net sleepte. Tegen het einde van de ochtend zagen we het Tunesische schip Beni Hassem. Vlakbij dreef de hele ochtend het Franse fregat F797 en het Maltese marineschip P51.

We besloten om de vangst van de Beni Hassem te onderzoeken en vroegen om medewerking van de Maltese patrouilleboot. Zij gaven ons toestemming om het water in te gaan en de grootte van de vissen in de netten te onderzoeken. De Maltese scheepsofficieren waren erg behulpzaam en keken toe terwijl onze duikers de inhoud van de netten filmden. We zagen een paar jonge vissen, maar niet genoeg om een interventie te rechtvaardigen.

We gingen door met onze patrouille, ondanks dat we nog geen schepen zonder vergunning tegen waren gekomen. Desondanks waarderen we de toegenomen waakzaamheid van de patrouilles op zee.

Met nog zes dagen van legale visserij voor de boeg waren wij erop voorbereid om door de legale schepen afgeleid te blijven. In de middag kregen we echter bericht dat Maria Damanki, de Europese Commissaris voor Maritieme Zaken en Visserij, had besloten om de vangst van blauwvintonijn te beëindigen voor alle sleepnetboten in de Middellandse Zee en het oostelijke deel van de Atlantische Oceaan. Het leek erop dat het legale quotum was bereikt.

Na middernacht zijn alle activiteiten omtrent het vissen op blauwvintonijn illegaal en kunnen deze worden onderschept door Sea Shepherd. Er geldt nu een officieel ‘zero tolerance’ beleid voor overbevissing van de blauwvin tonijn.

Eindelijk is het dan zover (vijf dagen eerder dan verwacht). Sea Shepherd kan legaal alle activiteiten die we tegenkomen aangaande het vissen naar blauwvintonijn stoppen.

Steve Irwin investigates fishing  boats

Steve Irwin investigates fishing  boats

Steve Irwin investigates fishing  boats

Steve Irwin investigates fishing  boats

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: