Democracy Now! interviewt Sea Shepherd’s Scott West

25 mei 2010

Democracy Now! interviewt Sea Shepherd’s Scott West

Scott WestEen maand na het olielek van BP spreekt Democracy Now! (dagelijks nieuwsprogramma in de VS) met Scott West van Sea Shepherd. West is een voormalig topinspecteur van de Environmental Protection Agency (bureau voor milieubescherming) en leidde een onderzoek naar BP na een groot lek in de oliepijplijn in Alaska’s North Slope. Door het lek liep bijna 1 miljoen liter olie uit over de toendra van Alaska. Voordat Scott West zijn onderzoek kon afronden, kwam de Bush administratie tot een schikking met BP. Het bedrijf stemde ermee in om 20 miljoen dollar te betalen aan de staat. Tegelijkertijd lukte het BP om vervolging voor een explosie op een raffinaderij in Texas City te ontlopen. Hiervoor betaalde BP 50 miljoen dollar. Bij de explosie kwamen vijftien medewerkers om.

Klik hier voor een transcript van het interview van 20 mei 2010

 

Democracy Now! interviews Scott  West
Bekijk het interview op onze video pagina.

 

Gulf Rescue Campaign

 

Steun Sea Shepherd’s
reddingscampagne voor de Golf van Mexico

Kom meer te weten

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: