Sea Shepherd vestigt haar aandacht op verantwoorde actie tegen de stropers van blauwvintonijn

17 mei 2010

Sea Shepherd vestigt haar aandacht op verantwoorde actie tegen de stropers van blauwvintonijn

Het vissen naar blauwvintonijn in de Middellandse zee is om één minuut na middernacht gestart en zal op 14 juni eindigen, of eerder als het toegestane quotum voor die datum wordt gehaald.

Het legale quotum is 13.500 ton, waarvan 7113 ton is toegewezen aan de vissers van de Europese Unie. Aan Spanje is 2526,06 ton toegewezen, aan Frankrijk 2021,93 ton en aan Italië 1937,50 ton.

We hebben het vermoeden dat er vier keer zoveel vis zal worden gevangen, en dat driekwart hiervan in de handen zal vallen van stropers.

Sea Shepherd is zich ervan bewust dat Greenpeace de haven van Frontignan, Frankrijk, heeft geblokkeerd en dat zij twee schepen eropuit hebben gestuurd om te protesteren tegen de visserij.

De Sea Shepherd Conservation Society gelooft niet in publiciteitsstunts. Het lastigvallen van legale vissers is niet de beste manier om de blauwvintonijn van uitsterven te redden.

“We zijn niet naar de Middellandse zee gekomen om spandoeken op te hangen en te protesteren. Onze taak is om te onderzoeken en illegale visserij te identificeren en te onderscheppen,” zei kapitein Paul Watson. “We zijn een anti-stropers organisatie en geen protestclub.”

Het Sea Shepherd schip de Steve Irwin is momenteel in Cannes (Frankrijk) en wacht op orders om de achtervolging op de stropers in te zetten. Ondertussen werken Sea Shepherd medewerkers ter plaatse aan het verzamelen van bewijslast.
De aankomst van het Sea Shepherd schip de Steve Irwin heeft ervoor gezorgd dat Greenpeace en de Franse en Italiaanse overheid tot actie zijn overgegaan.

 “Omdat wij ons vertrek naar de Middellandse zee hebben aangekondigd, heeft Greenpeace besloten een preventieve aanval uit te voeren door de haven te blokkeren en de legale vissers te achtervolgen,” zei kapitein Paul Watson. “Dat is prima, zo zijn ze nu eenmaal. Wij pakken dit echter op een verantwoorde manier aan en het is noodzakelijk dat wij de criminelen identificeren en aanvallen. Hiervoor is geduld nodig en je moet je niet laten verleiden door goedkope publiciteit. Ik ben niet geïnteresseerd in krantenkoppen, ik ben geïnteresseerd in resultaten.”

De voorzitter van Sea Shepherd Frankrijk, Lamya Essemlali, heeft Sea Shepherd operatie “Blue Rage” in de Middellandse zee mede georganiseerd. Samen met de directeur van Sea Shepherd Nederland, Laurens de Groot, een voormalige Rotterdamse politieagent.

“We wachten onze kans af om de criminelen te pakken en als die kans er is en het bewijs ondersteunt dit, dan ondernemen we actie. We hebben een strategie en daar houden we ons ook aan,” zegt de Groot.

De Sea Shepherd Conservation Society is van plan om de Steve Irwin tot half juli in de Middellandse zee te laten om zich bezig te houden met de crisis rond de blauwvintonijn.

Steve Irwin Arrival in Cannes
Steve Irwin in Cannes, Frankrijk

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: