Reddingscampagne voor de Golf van Mexico

17 mei 2010

Gulf Rescue Campaign 
Reddingscampagne voor de Golf van Mexico

 

Sea Shepherd kondigt campagne aan om zeedieren in de Golf van Mexico te redden

oil covered birdHet onderzeese olielek dat door British Petroleum (BP) is veroorzaakt, is aan het uitdraaien op de grootste en meest verwoestende olieramp ooit. Het is een absolute noodsituatie en een gigantische aanval op een belangrijk marien ecosysteem. En hoewel BP moreel en wettelijk verantwoordelijk is voor het veroorzaken van deze ramp, is het noch praktisch noch wijs om de redding van al het zeeleven in de Golf over te laten aan een private onderneming. We moeten allemaal samenwerken om deze situatie aan te pakken, en we moeten het snel doen.

De Sea Shepherd Conservation Society doet een oproep aan alle organisaties die hiervoor de mogelijkheden hebben om schepen met getrainde bemanning naar de Golf te sturen om te helpen bij grootschalige reddingsoperaties om vogels, schildpadden en andere zeedieren die onder de olie zitten, te redden. Samen hebben we de middelen, de ervaring en de passie om zoveel mogelijk dieren en soorten van deze verschrikkelijke olieramp te redden. We kunnen de offshore-middelen leveren die nodig zijn om de reddingsactiviteiten aan land te ondersteunen en de zeedieren die nog kunnen worden gered te zoeken, vangen, behandelen en transporteren.

 “Sea Shepherd en andere organisaties hebben schepen”, zei kapitein Paul Watson. “Deze organisaties hebben middelen, net zoals overheden en bedrijven. We moeten deze middelen nu mobiliseren. Dit zal een lang, vuil en vermoeiend proces zijn, maar we moeten handelen, en wel nu.”

Alhoewel het Sea Shepherd schip Steve Irwin op weg is naar de Middellandse Zee om de blauwvintonijn te beschermen tegen stropers in het kader van Operatie Blue Rage en de Bob Barker in Tasmanië is, zijn we nu bezig met het organiseren van een derde schip in Europa, om dit in te zetten voor een reddingsoperatie in de Golf. Onze bemanning zal volledig getraind zijn in het omgaan met gevaarlijke stoffen en reddingsoperaties ter land en ter zee, en zal in staat zijn om experts en benodigd materiaal voor het vangen en redden van besmeurd zeedieren te herbergen. We zullen samenwerken met BP, lokale vissers en de Amerikaanse overheid om hun operaties en die van andere goedgekeurde krachten en niet-gouvernementele organisaties te ondersteunen. We zullen donaties van brandstof, voorraden, oplosmiddelen, schoonmaakmiddelen, handdoeken en dekens nodig hebben, net zoals vrijwilligers met ervaring in het redden en schoonmaken van vogels en dieren die zijn besmeurd met olie. (Opmerking: iedereen die voorraden of services wil aanbieden kan mailen naar : gulfrescue@seashepherd.org)

Sea Shepherd crewSea Shepherd heeft een lange geschiedenis van het helpen bij het opruimen van de gevolgen van olierampen en mariene reddingsoperaties. Zo hebben we geholpen bij de schoonmaak nadat de Exxon Valdez aan de grond was gelopen op Bligh Reef in Prince William Sound in maart 1989 en meer dan 10 miljoen vaten ruwe olie had gelekt. Bij het zinken van de olietanker Erika in december 1999, waarvan de olievlek uiteindelijk 200 km van de Bretonse kust heeft vervuild, hebben we operatie Oilstorm Y2K opgezet. Bij de breuk van de Petrobras Oil Col pijplijn in Rio de Janeiro in januari 2000 hebben Sea Shepherd vrijwilligers de reddingsoperaties gecoördineerd, en Sea Shepherd Brazilië heeft samen gewerkt met Petrobras om een plan op te stellen voor het redden van besmeurde dieren. In januari 2000 was de Sea Shepherd boot Sirenian het eerste vaartuig dat ter plaatse was bij het olielek van de Jessica in de Galapagos, en onze vrijwilligers zijn weken bezig geweest met het redden en schoonmaken van met olie doordrenkte vogels, zeehonden en leguanen. En in september 2005 heeft de bemanning van het Sea Shepherd schip Farley Mowat vogels, leguanen en andere zeedieren gered, het schoonmaken van de stranden gecoördineerd, ronddrijvende wrakstukken uit het water gehaald en gevaarlijke kabels verwijderd na een diesellek in Academy Bay bij Porto Ayora op Santa Cruz eiland in de Galapagos.

Onze schepen en toegewijde vrijwilligers hebben in de loop der jaren fantastische resultaten geboekt, maar deze ramp in de Golf vraagt meer dan wij alleen kunnen geven. De Sea Shepherd Conservation Society vraagt samenwerking met en hulp van andere non-profit organisaties, overheden, bedrijven en van alle bezorgde burgers.

Terwijl we samenwerken met de Amerikaanse overheid en BP om hun inspanningen te ondersteunen, vragen we hen ook om ons te ondersteunen met de coördinatie van materiaal, gekwalificeerd personeel en faciliteiten aan land om ons off-shore werk te complementeren en om te helpen bij de uitgifte van de benodigde vergunningen voor ons en andere organisaties die unieke en effectieve expertise en materiaal kunnen aanleveren om te helpen bij het reddingswerk.

Sea Shepherds verwelkomt giften van het publiek dat onze “Gulf Rescue Campaign” ondersteunt om het  zeeleven en hun habitat te redden en te beschermen. Charity Navigator heeft Sea Shepherd een 4-sterren beoordeling gegeven, hetgeen aangeeft dat Sea Shepherd bij de beste non-profit organisaties behoort als het aankomt op fiscaal verantwoord beheer en effectief gebruik van fondsen voor onze campagnes.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: