Sea Shepherd kondigt Operatie Blue Rage aan.

28 april 2010

Sea Shepherd kondigt Operatie Blue Rage aan.

Operation Blue RageOp 1 mei 2010 zal Sea Shepherd’s vlaggenschip, de Steve Irwin, vanuit New York koers zetten richting het Middellandse Zeegebied. Hier zal het met Sea Shepherd’s tonijncampagne van 2010, Operatie Blue Rage, beginnen. Deze campagne heeft tot doel een verscheidenheid aan criminele activiteiten te beëindigen die leiden tot het uitsterven van de blauwvintonijn.

De blauwvintonijn wordt momenteel geconfronteerd met illegale visvangst en extreme overbevissing. De populatie is reeds gedaald met minstens 85% sinds het industriële vistijdperk begon. De quota zijn momenteel belachelijk hoog vastgelegd op13.500 ton, door de Internationale Commissie voor de Instandhouding van Atlantische Tonijn (ICCAT). In werkelijkheid wordt er jaarlijks meer dan 60.000 ton gedood . Daarbij slaagde CITES er pas geleden schokkend genoeg niet in om de blauwvintonijn als beschermde diersoort  te erkennen.  Dit besluit kwam er nadat Japan, Canada en een aantal economisch achtergestelde naties zich hier tegen hebben verzet.

Als reactie zal Sea shepherd als laatste verdediging de behoudswetten afdwingen door zich actief te verzetten tegen het stropen dat de soort momenteel bedreigt.Bluefin tuna

Het is schandalig dat de blauwvintonijn wordt bevist tot uitsterven toe, en dat geen enkele regering ter wereld er iets aan doet. De Atlantische blauwvintonijn is een van de grootste en snelste vissen ter wereld. Het is bovendien een traag groeiende en lang levende diersoort. Dit maakt de crisis van de overbevissing des te serieuzer, niet enkel voor de tonijn, maar voor het gehele ecosysteem van de oceanen waarin zij leven.

Sea Shepherd oprichter en voorzitter kapitein Paul Watson zei: "Ik ben boos dat de blauwvintonijncrisis zo uit de hand is gelopen. De visserijsector investeert letterlijk in het uitsterven van deze soort zodat zij de prijs kunnen beheersen door het verzamelen van de gehele voorraad blauwvintonijn in vrieshuizen. Dit soort hebzucht kan niet langer worden toegestaan.”

Het blauwvintonijn visseizoen duurt van midden mei tot augustus. Sea Shepherd zal Operatie Blue Rage onmiddellijk na de aankomst in het Middellands Zeegebied starten.

Bezoek de nieuwe website Operation Blue Rage!

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: