Operatie No Compromise: Het verdedigen van de integriteit van het walvisreservaat in de Zuidelijke O

24 april 2010

Operatie No Compromise :
Het verdedigen van de integriteit van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan

Sea Shepherd schepen zullen in 2010/2011 naar Antarctica terugkeren

reservaat [re•ser•vaat]

(Lat)  het;  -vaten , eig wat voorbehouden is; gebied waar de natuur in ongerepte staat wordt gehouden; gebied bestemd voor onderbrenging van inheemse bevolking die uit haar oorspronkelijke territoir verdreven is

article_separator_480x1

De verdediging van het reservaat

Nishan Maru rams Bob BarkerSea Shepherd schepen en bemanning zullen in december 2010 terugkeren naar de Zuidelijke Oceaan om wederom maatregelen te nemen tegen de Japanse walvisvaarders die illegale activiteiten ontplooien in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.

 “Het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan is een internationaal erkend walvisreservaat als in R-E-S-E-R-V-A-A-T”, zei kapitein Paul Watson. “Welk gedeelte van het woord ‘reservaat’ snappen de mensen nu eigenlijk niet. Reservaat houdt in dat er niet gedood wordt, het betekent bescherming, het betekent schuilplaats, het betekent toevluchtsoord. Wij zullen de walvissen in het reservaat beschermen met alle middelen die tot onze beschikking staan.” 

De Sea Shepherd Conservation Society is wars van ieder compromis met Japan dat de afslachting van walvissen in de Zuidelijke Oceaan legaliseert. De walvisvaarders een quotum geven legaliseert niets, want je kunt geen quotum legaliseren in een erkend reservaat. Je kunt de commerciële walvisvangst niet legaal maken in de wateren ten zuiden van de 60e breedtegraad zonder het Antarctisch Verdrag te schenden, dat commerciële activiteiten in de wateren rond Antarctica verbiedt. De enige manier om de commerciële walvisvangst in de Zuidelijke Oceaan te legaliseren is het walvisreservaat te ontmantelen en het Antarctisch Verdrag nietig te verklaren..

Sea Shepherd schepen zullen naar het reservaat in de Zuidelijke Oceaan terugkeren, tenzij er een nulquotum is overeengekomen voor de walvisjacht.

 “Zelfs het doden van één walvis is al een schending van internationale milieubeschermingswetgeving”, zei kapitein Paul Watson. “Behalve het beschermen van de levens van individuele walvissen, verdedigen wij ook de integriteit van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan. Walvisvaarders uit Japan of van waar dan ook hebben het recht niet om walvissen te doden in het reservaat.”

De Sea Shepherd Conservation Society keurt het compromis af dat landen als Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten met Japan smeden.

 “Ik ben verbaasd dat deze landen met stropers onderhandelen”, zei kapitein Watson. “Ze onderhandelen niet met olifantenstropers, haaienvinnenstropers en drugshandelaren, dus waarom krijgen Japanse walvisvaarders een speciale behandeling? Het antwoord is natuurlijk dat Japan een economische macht is en eisen stelt waar met  economische druk kracht achter wordt gezet.”

De Sea Shepherd Conservation Society is op zoek naar vrijwilligers die walvisvaarders in Antarctische wateren willen enteren, vrijwilligers die bereid zijn hun leven en vrijheid te riskeren om de walvissen te beschermen. Het straffen van kapitein Peter Bethune voor het enteren van de walvisvaarder die de Ady Gil ramde en deed zinken, zal Sea Shepherd niet ontmoedigen. Sea Shepherd beschikt al over een tiental vrijwilligers die bereid zijn om als gevangenen mee naar Japan te worden genomen als dat komend seizoen noodzakelijk zou zijn.

De campagne van aanstaande december wordt de zevende Sea Shepherd campagne om het stropen van walvissen door de Japanse vloot in het Antarctische walvisreservaat tegen te gaan.

Sea Shepherds komende campagne zal Operatie No Compromise heten om onze afkeer jegens het compromis dat op het bureau van de Internationale Walviscommissie ligt, duidelijk te maken.

 “Als ze dit compromis er door drukken, zullen we de confrontatie aangaan”, zei kapitein Watson in Colorado Springs, Colorado, waar hij een lezing geeft aan het Colorado College. “Nieuw Zeeland claimt dat het compromis het quotum in de Zuidelijke Oceaan zal halveren. Wij hebben het quotum al gehalveerd, zodat het compromis niets concreets zal opleveren. We zijn niet tevreden met de helft, we willen honderd procent bescherming, niets minder. Als het compromis het quotum halveert, dan zullen we terugkeren om dat verminderde quotum te halveren, of meer dan halveren. We zullen het reservaat niet verlaten totdat de laatste harpoen eruit is verdwenen.”

Het derde seizoen van Whale Wars zal op vier juni in de Verenigde Staten op Animal Planet starten.

Sea Shepherd zal zich niet overgeven of terugtrekken - No Compromise - totdat we de Japanse walvisvaarders uit het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan hebben verdreven - voorgoed!Steve Irwin meets Bob Barker in front of whalers

Foto: Glenn Lockitch

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: