Felicitaties voor Randall Arauz

19 april 2010

Felicitaties voor Randall Arauz

Felicitaties voor Randall Arauz, de voorzitter van Pretoma (Progama Restauración de Tortugas Marianas) voor het winnen van de Goldman Environmental Prize 2010. Randall Arauz

De prijs is een erkenning voor zijn onvermoeibare inzet om internationale aandacht te vestigen op de onmenselijke, milieuonvriendelijke en catastrofale haaienvinnenindustrie, en zijn niet aflatende campagne om deze praktijken in Costa Rica een halt toe te roepen.

"Het vinnen van haaien is niet alleen wreed, het is een onverantwoorde en niet-duurzame vorm van visserij op het hoogste niveau", zegt Arauz tijdens de opnamen van de video voor de prijsuitreiking. "Desondanks blijkt het bijna onmogelijk te zijn om internationaal bindende afspraken te maken voor natuurbescherming en -behoud om een einde te maken aan deze praktijken”.

De Goldman Environmental Prize, die elk jaar in april op Earth Day uitgereikt wordt, eert grassroots milieu-helden die actief zijn op de zes bewoonde continenten: Afrika, Azië, Europa, Oceanië, Noord-Amerika en Zuid- en Midden-Amerika. De prijs erkent en eert personen voor hun onvermoeibare inzet voor de bescherming en verbetering van de natuurlijke omgeving, die vaak gepaard gaat met grote persoonlijke risico's.

De Sea Shepherd Conservation Society is er trots op om samen met Randall Arauz gewerkt te hebben om de haaienvinnen industrie in Costa Rica aan de kaak te stellen.

"Randall Arauz verdient deze erkenning voor zijn jaren lange inzet en toewijding voor de zeeschildpadden en haaien in de Costa Ricaanse wateren", aldus kapitein Paul Watson.

###

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: