Steve Irwin Update: lokvlot voor vissen geborgen

8 april 2010

Steve Irwin Update: lokvlot voor vissen geborgen

Verslag van kapitein Locky Maclean, Steve Irwi

De Steve Irwin heeft een FAD (Fish Aggregating Device, ofwel een lokvlot voor vissen) geborgen op 400 nm ten zuidoosten van de Galapagos eilanden Werelderfgoed en biosfeer-reservaat.

Het apparaat was gemaakt van een PVC en bamboe vlot  van 3m x 2m, gewikkeld in een zwart visnet  van 12 meter lang, dat naar beneden hing met een dode jonge Galapagos haai van 1.40 mtr lang (Carcharinus galapagensis) daarin vastgebonden als aas.

Deze haaiensoort is geregistreerd door de World Conservation Union als bijna bedreigd, omdat zij zich langzaam voorplanten en omdat ze onder hevige druk  van de visserij staan.

Het vlot was vastgemaakt aan een satelliet zender, gemaakt door MDS Marine Instruments,  waarvan het serie nummer door ons is geregistreerd.

De aanwezigheid van fregatvogels, die niet vanaf  het water kunnen opvliegen, suggereert dat het vlot vlakbij de Galapagos eilanden in het water is gezet en verder van de kust af gedreven is.

De bemanning van de Steve Irwin heeft de uitrusting geborgen, de zender gedeactiveerd, het vlot gedemonteerd,  het net opgehaald en de haai toevertrouwd aan de zee.

fish trap found at sea

fish trap found at sea

fotos: Barbara Veiga / Sea Shepherd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: