Update: Kapitein Bethune en het Japanse rechtssysteem

25 maart 2010

Update: Kapitein Bethune en het Japanse rechtssysteem

news_100324_1_1_The_Ramming_of_Ady_Gil_0140_(JAM)Vanaf het moment van aankomst in Japan op 12 maart 2010 is kapitein Pete Bethune het onderwerp van een internationale mediahype.

Terwijl de media doorgaat met het theoretiseren en schaamteloos gissen naar de situatie die zich rondom Bethune´s zaak in Japan ontwikkelt, is de realiteit dat alles wat kapitein Bethune misschien gedaan zou hebben,  triviaal is in vergelijking met de acties die zijn uitgevoerd door de kapitein van de Shonan Maru nr. 2. toen deze de Ady Gil verwoestte en de zes bemanningsleden bedreigde. Sea Shepherd Conservation Society vraagt zich dan ook af waar de kapitein van de Shonan Maru nr. 2 voor wordt aangeklaagd door de Japanse maritieme of andere gerechtelijke autoriteiten?

Op 15 februari 2010 ging kapitein Bethune vreedzaam en alleen aan boord van de Shonan Maru nr 2. Daar stond hij tegenover de bemanningsleden die verantwoordelijk waren voor het in gevaar brengen van zijn leven en de levens van zijn collega`s. Zijn dappere actie heeft ervoor gezorgd dat het walvisschip onmiddellijk  vanuit Antarctica terugkeerde naar Japan, waardoor het schip volledig inactief werd en er vele walvissen zijn gered.
Wat doet de Japanse wetshandhaving met de Shonan Maru nr. 2? Hebben zij niet de verplichting een onderzoek in te stellen? Videomateriaal bewijst dat de Shonan Maru nr. 2. scherp naar stuurboord draaide, recht op de Ady Gil in, waardoor de Ady Gil in tweeën brak, en uiteindelijk zonk.

Sea Shepherd is ongelooflijk dankbaar voor de stroom aan steunbetuigingen van mensen over de hele wereld aangaande de situatie van kapitein Bethune

Wil je meer weten over hoe je kunt helpen, bezoek dan onze Steun kapitein Bethune pagina.

###

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: