Restaurant The Hump gesloten in Santa Monica

22 maart 2010

Restaurant The Hump gesloten in Santa Monica

Dankzij Sea Shepherd vrijwilliger Zoli Teglas en vele anderen, waaronder producer Charles Hambleton (van de Oscar winnende documentaire The Cove) sluit het restaurant The Hump zijn deuren in Santa Monica, Californië. Na een undercover operatie werd het restaurant betrapt op het verkopen van walvisvlees (noordse vinvis), ondanks dat dit een overtreding is van de federale wetten van de Verenigde Staten.

Voor de deur gingen vele vrijwilligers protesteren toen uit onderzoek duidelijk werd welke illegale praktijken hier gebeurde. Door al deze aandacht werd de druk op de eigenaren zo groot dat ze uiteindelijk besloten het restaurant te sluiten.

In een verklaring op hun website legt The Hump het uit met de volgende woorden;
“The Hump hoopt dat het sluiten van haar deuren bekendheid geeft aan het nadelige effect dat de illegale walvisvangst heeft op het behoud van onze ecosystemen, oceanen en diersoorten. Het restaurant sluiten is een zelf opgelegde straf bovenop de boete die we gaan krijgen in de rechtszaal. De eigenaar van The Hump gaat ook aanvullende actie ondernemen om bedreigde diersoorten te redden.”

Sea Shepherd zal doorgaan met het tegenwerken van restaurants die illegaal beschermde diersoorten zoals walvis serveren, en hoopt dat The Hump een krachtig voorbeeld is van de ernst van deze misdaad.

Voor meer informatie, zie ons vorige artikel.

protest at The Hump
photo: Greg Hager/Sea Shepherd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: