Australische federale politie geeft logboeken Sea Shepherd terug

12 maart 2010

Australische federale politie geeft logboeken Sea Shepherd terug

Geen aanklacht en alle bemanningsleden zijn vrij om te gaan en staan waar zij willen.

Op 11 maart gaf de Australische federale politie de logboeken terug van de Steve Irwin en de Bob Barker.

Er werden geen arrestaties verricht na de inval op de twee schepen, die op verzoek van de Japanse regering werd gedaan. Sea Shepherd verwacht geen arrestaties.

De Australische federale politie viel vorig jaar de Steve Irwin binnen toen het schip terugkeerde na het verdedigen van de walvissen in het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan.

Er werd niets meer vernomen over deze inval en Sea Shepherd verwacht ook niets te horen van de meest recente inval.
 “De politie is verplicht te handelen naar aanleiding van het Japanse verzoek, maar ik denk dat de Australische federale politie weet dat er niet genoeg bewijsmateriaal is om arrestaties te verrichten, “ aldus kapitein Paul Watson..

De Sea Shepherd Conservation Society zou tevreden zijn met arrestaties en de gelegenheid om deze gehele kwestie voor de rechter te brengen. Het zou de mogelijkheid bieden veel over de illegale walvisvangst die plaats vindt in de Zuidelijke oceanen openbaar te maken. Het zou eveneens een wettelijke nachtmerrie betekenen. Vier verschillende naties vertegenwoordigen de betrokken schepen. De Japanners hebben hun eigen vlag. Sea Shepherd heeft schepen geregistreerd in Nederland (Steve Irwin), Togo (Bob Barker) en in Nieuw-Zeeland (Ady Gil). De bemanningsleden van Sea Shepherd vertegenwoordigen 18 verschillende nationaliteiten. De gebeurtenissen vonden plaats in de Australische Antarctische territoriale wateren en in internationale wateren. De Ady Gil vertrok uit Nieuw Zeeland, de Steve Irwin uit Australië en de Bob Barker uit Mauritius. Deze juridische complicaties zouden een ware uitdaging vormen.

De Japanners hebben kapitein Pete Bethune, en Sea Shepherd en kapitein Pete Bethune zullen elke rechtszaak in Japan gebruiken om er zoveel mogelijk profijt uit te halen voor de walvissen.

Dit is de zesde campagne tegen de illegale Japanse walvisjacht zonder enige criminele veroordeling, veroordeling onder het civiele recht of een maritieme veroordeling voor Sea Shepherd.

De Japanners hebben op zitten scheppen over hoe Togo de Bob Barker zijn vlag ontnomen zou hebben . Als dit waar zou zijn, heeft Togo noch Sea Shepherd, noch Australië hierover ingelicht. De Bob Barker kwam legaal Australië binnen met een in Togo geregistreerde vlag.

De Nederlandse regering heeft ons geen officiële berispingen gemaakt, noch hebben zij de Steve Irwin beschuldigd van enige maritieme overtredingen.

Sea Shepherd’s Operatie Waltzing Matilda was een enorm succes. Sea Shepherd is ervan overtuigd dat het aantal vermoorde walvissen gehalveerd werd en dat de Japanse vloot er opnieuw niet in slaagde profijt te halen uit hun illegale activiteiten..

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: