Kapitein Peter Bethune en zijn 'cipiers' naderen Straat Lombok

25 februari 2010

Kapitein Peter Bethune en zijn 'cipiers' naderen Straat Lombok

10:00 uur (Perth & Fremantle)
13:00 uur (Sydney, Melbourne en Hobart)
18:00 uur (PST) Friday Harbor en Los Angeles

 

Positie van de Steve Irwin: 62 º 21 Minuten Zuid, 92 º 56 Minuten Oost

De Shonun Maru 2, die Sea Shepherd gevangene kapitein Peter Bethune vervoert, vaart met een snelheid van 12 knopen richting Straat Lombok. De positie van het schip is 450 kilometer ten westen van de vuurtoren van Exmouth.
De positie werd doorgegeven door particuliere jachten die rapporteren aan Taz Patrol. Vervolgens verscheen de plaatsbepaling op Twitter

De verwachting is dat kapitein Peter Bethune halverwege maart arriveert in Tokio. De Sea Shepherd Conservation Society is bezig met de voorbereiding van juridische bijstand voor kapitein Bethune. Deze zal klaarstaan zodra hij in Japan aankomt.

Het is de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat een Nieuw-Zeelander als krijgsgevangene wordt overgebracht naar Japan.

De Bob Barker is nog steeds in een strijd verwikkeld met de Yushin Maru 3. Het Sea Shepherd schip blijft de walvisjacht in het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan belemmeren.

De Steve Irwin is onderweg naar Hobart, alwaar ze gaat bijtanken om vervolgens koers te zetten richting de Middellandse Zee om de blauwvintonijn te beschermen.

Vandaag markeert een periode van 20 dagen op rij waarin dankzij de interventies van de Sea Shepherd Conservation Society geen walvis is geharpoeneerd in het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan..

###

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: