Sea Shepherd keurt het gebruik van vuurwapens af

24 februari 2010

Sea Shepherd keurt het gebruik van vuurwapens af

Berichten die suggeren dat Sea Shepherd het beschieten van Japanse walvisstropers goedkeurt zijn onjuist.

 “De Sea Shepherd Conservation Society heeft nog nooit vuurwapens gebruikt en is ook niet van plan om ze te gaan gebruiken tegen illegale walvisjagers” zegt kapitein Paul Watson, oprichter en president van Sea Shepherd. “Wij zijn trots op onze staat van dienst, dat we nog nooit in onze geschiedenis enige verwonding hebben veroorzaakt. We mogen dan agressief zijn en hinder veroorzaken, en we beschadigen misschien harpoenen, netten en longlines die gebruikt worden door stropers, maar we hebben nog nooit een mens verwond, en zullen dat ook nooit doen.”

De berichten vonden hun oorsprong in uitspraken gedaan door dhr. Ady Gil, die zei dat olifantenstropers in Oost-Afrika worden neergeschoten voor het illegaal doden van olifanten, waarna hij speculeerde dat walvisstropers het ook verdienen om te worden neergeschoten.

Dhr.Gil is een supporter van Sea Shepherd, en als privé-persoon is hij vrij om zijn eigen standpunt te verkondigen. Dhr. Gil spreekt echter niet voor Sea Shepherd, noch dient hij als vertegenwoordiger of woordvoerder in welke officiële capaciteit dan ook. Daarom is elke mening die door Dhr. Gil tot uiting wordt gebracht, zijn eigen persoonlijke mening en niet de mening van Sea Shepherd.

De Sea Shepherd Conservation Society is een anti-stropers organisatie die zich heeft gespecialiseerd in het tegengaan van illegale activiteiten die het zeeleven uitbuiten. De organisatie heeft een richtlijn die tegen geweld is en werkt binnen de grenzen van de internationale mileubeschermingswetten. In haar 33-jarige geschiedenis heeft Sea Shepherd nog nooit verwondingen veroorzaakt, en nog nooit is er een activist van Sea Shepherd veroordeeld voor een zwaar misdrijf.

###

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: