Update: Sea Shepherd kapitein gevangen op Japanse walvisvaarder

15 februari 2010

Update: Sea Shepherd kapitein gevangen op Japanse walvisvaarder

Om 06.30 uur ging Sea Shepherd kapitein Peter Bethune van het gezonken schip Ady Gil aan boord van het Japanse veiligheids schip, de Shonan Maru 2 om een burgerarrestatie uit te voeren op de kapitein van dit schip.

Bethune ging in totale duisternis vanaf een jetski aan boord van het schip terwijl de Shonan Maru 14 knopen voer in de Zuidelijke Oceaan. Zijn eerste poging mislukte toen hij in het ijskoude water viel, maar ondanks dit heeft de bemanning van de Shonan Maru 2 hem niet gezien en is hij uiteindelijk succesvol aan boord gekomen van het schip.

Bethune’s inbreuk op de beveiliging van het beveiligingsschip van de walvisvloot bleef anderhalf uur lang onopgemerkt.

Om 8 uur ’s ochtends, toen de zon op was, klopte Bethune rustig op de deur van de brug. Hij ging het stuurhuis in en meldde zichzelf bij de kapitein van de Shonan Maru 2. Hij vertelde de schipper dat hij gearresteerd was voor het overvaren van het Sea Shepherd schip Ady Gil op 6 januari 2010.

Het laatste radiocontact met Bethune was om 08.05 uur . De Shonan Maru 2 heeft wel toegegeven dat Bethune aan boord was van hun schip.

De Sea Shepherd schepen Steve Irwin en Bob Barker blijven de Japanse walvisvaarder Nisshin Maru oostwaarts achtervolgen op de Zuidelijke Oceaan. De schepen zijn nu ten zuiden van het Australische Heard Islan

###

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: