Kapitein Pete Bethune gaat aan boord van Shonan Maru 2 om Japanse schipper te arresteren

15 februari 2010

Kapitein Pete Bethune gaat aan boord van Shonan Maru 2 om Japanse schipper te arresteren

Pete Bethune
credit JoAnne McArthur /
Sea Shepherd

Om 06.29 uur (plaatselijke tijd in Perth) wist Pete Bethune ,de uit Nieuw Zeeland komende kapitein van het recent gezonken Sea Shepherd schip Ady Gil, de beveiliging te omzeilen van het Japanse beveiligingsschip Shonan Maru 2 en is met succes aan boord geklommen met behulp van de duisternis.

Zijn missie was om een burgerarrestatie uit te voeren op de schipper van de Shonan Maru 2 voor de vernietiging van de Ady Gil en poging tot moord op de 6 bemanningsleden van het Sea Shepherd schip.

Om 06.00 uur verliet Bethune het Sea Shepherd schip Steve Irwin om met een jetski, bestuurd door Larry Routledge, te wachten op de Shonan Maru 2. Routledge manoeuvreerde de jetski in positie naast het Japanse schip, dat met 14 knopen door het water ging, en onder de punten die voorkomen dat er mensen aan boord komen aan de bakboordzijde van het schip.

Bethune sprong en klom aan boord van de walvisvaarder zonder opgemerkt te worden. Kapitein Bethune is nu aan boord van de Shonan Maru 2 en wacht op de zonsopgang om ze te laten weten dat hij aan boord is.

Bethune heeft ook een rekening van 3 miljoen dollar voor de gezagvoerder van de Shonan Maru 2. Deze rekening is om de Ady Gil te vervangen.

Bethune heeft duidelijk gemaakt dat hij niet wil terug keren naar een Sea Shepherd schip zonder de kapitein van de Shonan Maru 2.

Kapitein Bethune zal eisen dat de kapitein van de Shonan Maru 2  zich overgeeft aan Sea Shepherd of dat hij zijn schip aanlegt in de dichtstbijzijnde Australische of Nieuw-Zeelandse haven en zichzelf aangeeft.

Sea Shepherd verwacht dat de Japanners kapitein Bethune gevangen zullen nemen op de Shonan Maru 2.

“Dit was een onmogelijke missie,” zei kapitein Paul Watson. “Kapitein Bethune ging op hoge snelheid in totale duisternis aan boord van een beveiligingsschip van de Japanse walvisvloot, heeft de punten en netten weten te omzeilen en is nu aan boord van het schip en nog steeds weet de Japanse bemanning niet dat hij daar is. Hij is daar om gerechtigheid te eisen voor het laten zinken van zijn schip.”

PDFbrief voor de Shonan Maruu

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: