Japan neemt gevangene tijdens plundering van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.

15 februari 2010

Japan neemt gevangene tijdens plundering van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.

De Japanse regering heeft bekend gemaakt dat kapitein Peter Bethune van Nieuw-Zeeland naar Japan gebracht zal worden om daar berecht te worden voor een Japanse rechtbank op een nog onbekende aanklacht.

De Sea Shepherd  Conservation Society en kapitein Peter Bethune hadden zich al op deze mogelijkheid voorbereid voordat kapitein Bethune aan boord ging van de Shonan Maru #2.

“De Ady Gil, het schip van kapitein Peter Bethune ter waarde van 3 miljoen dollar, is geramd, tot zinken gebracht en vernietigd door de kapitein van de Shonan maru #2. Dit incident, waarbij gelukkig slechts één van de bemanningsleden gewond geraakt is, had voor hetzelfde geld het leven gekost aan alle 6 bemanningsleden” aldus kapitein Paul Watson, “Kapitein Bethune stond volledig in zijn recht om de man die hem bijna vermoordde en zijn schip vernietigde hiermee te confronteren. Het is dezelfde Japanse kapitein die een schip vernietigde waarbij de bemanning bijna omkwam die nu de intentie heeft om kapitein Bethune als zijn gevangene mee te nemen naar Japan. De vraag is: WIE ZIJN HIER NU DE PIRATEN?

De Sea Shepherd Conservation Society ziet dit als een mogelijkheid om steun te krijgen voor kapitein Peter Bethune in Niew-Zeeland en Australië. Deze Japanse stropers plunderen straffeloos het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan en brengen nu een dappere Kiwi-held naar het land van de rijzende zon om hem te kruisigen voor het verdedigen van de walvissen.

Kapitein Peter Bethune is nu niet langer alleen maar een man die een wereldrecord heeft gevaren en de moed had om de walvissen te beschermen. Hij staat nu symbool voor de liefde die alle Nieuw-Zeelanders en Australiërs hebben voor de grote walvissen.

De laatste keer dat een Kiwi gevangen werd genomen door Japan was in hun grote imperialistische oorlog toen ze zowel Australië als Nieuw-Zeeland wilden onderwerpen. Nu zijn ze teruggekeerd om de Australische en Nieuw-Zeelandse wateren te plunderen en wederom arrogant de wet aan hun laars te lappen en daarbij mensen gevangen te nemen. 

“Ik denk niet dat de Australiërs en de Nieuw-Zeelanders de mishandeling van Peter Bethune door dat tuig uit Japan zullen tolereren. Elk jaar plunderen zij het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, zogenaamd uit naam van de wetenschap maar in werkelijkheid puur voor de winst. “  aldus de chef kok van de Steve Irwin, Laura Dakin uit Canberra. 

“Indien de Japanners Peter Bethune gaan berechten in Japan, dan zal dit zeker de aandacht trekken van de hele wereld” aldus kapitein Paul Watson, “Wat denkt de Japanse regering wel? De vervolging van kapitein Peter Bethune zal het startpunt zijn van een internationale campagne om kapitein Bethune te bevrijden en een eind maken aan de brutale en illegale afslachting van de walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.”.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: