Kapitein Paul Watson eist verontschuldigingen van Japan

12 februari 2010

Kapitein Paul Watson eist verontschuldigingen van Japan

”Als de Japanse Minister van Visserij Hirotaka Akamatsu ook maar een greintje eergevoel en gevoel voor waardigheid heeft, zal hij zich verontschuldigen voor de leugens die het Institute of Cetacean Research (ICR, het walvisonderzoeksinstituut) heeft verspreid door Sea Shepherd te beschuldigen van het verwonden van drie Japanse walvisjagers op 11 februari”, zei Paul Watson, kapitein van het Sea Shepherd schip Steve Irwin.

De Japanse Minister van Visserij Hirotaka Akamatsu veroordeelde Sea Shepherd in het openbaar en vertelde verslaggevers vrijdag: ”Ik ben woedend. Ik kon niet geloven dat ze zoiets deden.”

”Nou, meneer Akamatsu, we hebben zoiets ook niet gedaan, en we hebben het materiaal om te bewijzen dat de drie bemanningsleden op de Shonan Maru 2 de verwondingen die ze hebben opgelopen aan zichzelf te wijten hebben”, zei kapitein Watson.

De videofilm die door Sea Shepherd werd opgenomen, levert een onomstotelijk bewijs dat de drie Japanse bemanningsleden werden bevangen door pepperspray die ze tegen de wind in hadden gespoten in hun poging het chemische, bijtende middel af te vuren op de bemanning van Sea Shepherd in een opblaasboot.

De Sea Shepherd Conservation Society heeft een smetteloze staat van dienst in die zin dat ze nog nooit iemand letsel heeft toegebracht, en dit gefilmde bewijs zuivert Sea Shepherd van elke blaam in dit incident en zal aantonen dat het ICR en de bemanning van de Shonan Maru 2 het verhaal dat ze gewond zijn geraakt door de projectielen gevuld met bedorven boter, die door de bemanning van Sea Shepherd op het dek waren gegooid, weloverwogen in elkaar gezet hebben. 

Bedorven boter is boterzuur, maar het bevat minder zuur dan bier, het is geen bijtmiddel, het is niet giftig en het is organisch en biologisch afbreekbaar. Het is niet irriterend voor de huid of de ogen, maar het stinkt wel. De pepperspray waarmee door de walvisjagers werd gespoten is wel een bijtmiddel dat pijnlijk is voor ogen en huid. De Japanse walvisjagers weten nu precies hoe pijnlijk het is.

De bemanning van Sea Shepherd protesteert niet tegen de walvisvangst in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan. Sea Shepherd treedt op tegen illegale stropersactiviteiten door de Japanse walvisvloot.

”De walvisjagers richten hun pijlen op met uitsterven bedreigde vinvissen en beschermde dwergvinvissen binnen de grenzen van een internationaal erkend walvisreservaat, in strijd met een wereldwijd moratorium op de commerciële walvisjacht, en in strijd met het Antarctisch Verdrag. Deze mensen zijn stropers en misdadigers en ze zijn niet anders dan de olifantenstropers in Oost-Afrika, behalve dat de Afrikaanse stropers zwart en arm zijn en voor hun misdaden worden neergeschoten. De Japanse stropers worden bekogeld met stinkbommen en zeuren er dan over hoe oneerlijk het is”, zei kapitein Watson.

De Japanse regering zou zich moeten schamen voor de leugens van het ICR en de stortvloed van propaganda die het ICR elke dag uitspuugt in hun zielige pogingen om hun misdaden in de Zuidelijke Oceaan te rechtvaardigen”, zei kapitein Chuck Swift van het Sea Shepherd schip Bob Barker.

Bekijk de video hier

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: