Sea Shepherd drijft walvisvloot uit het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan

9 februari 2010

Sea Shepherd drijft walvisvloot uit het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan

De Sea Shepherd schepen de Steve Irwin en de Bob Barker hebben de Japanse walvisvloot succesvol uit het walvisreserveraat van de Zuidelijke Oceaan begeleid.

Na herhaalde bevelen van Sea Shepherd om te stoppen met hun illegale activiteiten en de Antarctische oceaan te verlaten, hebben de Nisshin Maru, Yushin Maru, Yushin Maru #2 en Shonan Maru #2 zich verplaatst naar het noorden van de 60ste breedte graad en gaan ze in noord-noordwestelijke richting.

 “We hadden niet echt verwacht dat zij onze bevelen zouden opvolgen om het walvisreservaat te verlaten maar ze hebben het toch gedaan en vluchten nu buiten het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan”, zei kapitein Paul Watson, “Ze hebben niet één walvis vermoord sinds 5 februari. We proberen om van vier walvisjacht-vrije dagen vier weken te maken.”
Op 7 februari om 5 uur ‘s ochtends werd de Nisshin Maru onderschept door de Steve Irwin op 64 ˚ 2’Z en 80˚ 11’O. De walvisvloot vluchtte vervolgens 95 zeemijlen verder in noordoostelijke richting, met een koers van 060 graden, en veranderde om 4 uur in de middag van 7 februari weer hun koers en wijzigde deze met 260 graden in noordwestelijke richting. De walvisvloot verliet het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan om half 7 ‘s avonds (Sydney tijd) op 60 ˚Z en 77 ˚O. (9 februari 2010)

De Sea Shepherd schepen Steve Irwin en Bob Barker blijven de Japanse walvisvloot achtervolgen. “We proberen ze op de hielen te blijven zitten om zo te voorkomen dat ze verder gaan met hun illegale walvisjacht. Net zolang tot we zonder brandstof komen te zitten en dat zal minstens nog een paar weken duren, “ zei kapitein Chuck Swift van de Bob Barker.
De Sea Shepherd schepen vergezellen de volledige walvisvloot, behalve de Yushin Maru #3. Dat schip is niet meer gezien sinds de aanvaring met de Bob Barker op 6 februari

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: