Update: Bob Barker stopt illegale walvisjagers

5 februari 2010

Update: Bob Barker stopt illegale walvisjagers

Bob Barker Shuts Down Illegal WhalingHet Sea Shepherd schip Bob Barker heeft de illegale walvisjacht in Antarctica gestopt. Het schip en de vrijwillige bemanning blokkeren de laadhelling van de Nisshin Maru, zodat de walvisjagers geen walvissen meer op het fabrieksschip kunnen krijgen.

De Bob Barker wil achter de Nisshin Maru blijven varen totdat de walvisjagers terug naar huis gaan of totdat de brandstof op is. Het andere schip van Sea Shepherd, de Steve Irwin, haast zich naar het gebied om weer mee te doen aan de actie.

Vier andere walvisvaarders zijn in de buurt van de Nisshin Maru en de Bob Barker. Dat zijn: de Yushin Maru 1, 2 en 3 en ook de beruchte Shonan Maru 2, die een maand geleden de Ady Gil van Sea Shepherd heeft laten zinken in een schaamteloze daad van agressie.

Kapitein Chuck Swift zegt, “Nu we in de schaduw van deze moordmachine varen, ben ik blij dat ik kapitein ben van dit schip en van deze fijne bemanning op zo’n nobele missie. We zullen de illegale walvisjacht voor altijd beëindigen, dankzij onze medewerkers en supporters over de hele wereld.”

Bob Barker Shuts Down Illegal  Whaling
Fotos: Glenn Lockitch / Sea Shepherd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: