Steve Irwin sluit zich opnieuw aan bij de achtervolging van de illegale walvisvaarders

2 februari 2010

Steve Irwin sluit zich opnieuw aan bij de achtervolging van de illegale walvisvaarders

Het Sea Shepherd vlaggenschip de Steve Irwin arriveerde donderdag (28 januari) weer in Fremantle om noodreparaties aan de helikopter te maken, bij te tanken, het proviand aan te vullen en de bemanning af te zetten die is gered van het Sea Shepherd schip de Ady Gil. Dat schip is gezonken nadat het opzettelijk werd geramd door de Japanse walvisjager de Shonan Maru No.2.

De Steve Irwin maakte een korte stop zodat het schip zo snel mogeljik terug kon keren naar het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan. Binnen 48 uur was de Steve Irwin weer bij de achtervolging voor de kust van Antartica, op zoek naar de Japanse walvisjachtvloot.

Het Sea Shepherd schip de Bob Barker blijft in de achtervolging van de Japanse walvisvloot in Antartica. Met twee Sea Shepherd schepen wordt de walvisvloot opgejaagd door het ene schip, terwijl het andere zich kan bevoorraden.

Kapitein Pete Bethune van de Ady Gil sluit zich weer aan bij de campagne als officier van de Steve Irwin. Vier van de zes bemanningsleden van de Ady Gil gingen in Fremantle van boord de Steve Irwin tijdens haar korte stop.

"Niets gaat gemakkelijk in deze campagne dit jaar," zei kapitein Paul Watson. "De bevoorradingsketen is lang, het jachtgebied is uitgestrekt, vijandig en afgelegen, en dit jaar zijn de Japanners nog geweldadiger en agressiever dan in voorgaande jaren. Ondanks deze obstakels ben ik ervan overtuigd dat we wederom in staat zullen zijn om het te vangen walvissenquotum te verminderen en dat we in staat zullen zijn de levens van honderden walvissen te redden."

Onze dank gaat uit naar de Sea Shepherd vrijwilligers aan wal die ons hebben geholpen om deze schepen zo snel mogelijk weer te laten terugkeren: Jeff Hansen, Heather Cue, Gavin Gillett, Liza Dicks, en Michael Hawkins.

Daarnaast gaat onze dank uit naar de MLA van Fremantle, Adele Carles and Helena Everkrans-Smith, die ons hebben geholpen met verblijfplaatsen voor de teruggekeerde bemanning van de Ady Gil na hun beproeving op volle zee.

news_100202_1_1_Capt_Watson_arrives_in_Fremantle
Foto: Barbara Viega / Sea Shepherd Conservation Society

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: