The Cove heeft de Critics Choice Awards gewonnen

19 januari 2010

The Cove heeft de Critics Choice Awards gewonnen

The Cove, geregisseerd door Louie Psihoyos, heeft de prijs voor ' Beste Documentaire' gewonnen bij de Critics Choice Awards in Los Angeles.

De film over de dolfijnenslachting in Taiji in Japan bevat interviews met Sea Shepherd president en oprichter Paul Watson, evenals videobeelden van Sea Shepherd bemanningsleden Allison Lance en Alex Cornelissen die dolfijnen vrijlaten uit de netten in Taiji.

The Cove won van vier andere genomineerden waaronder Michael Jacksons This is it.
The Cove toont de inspanningen van een speciaal door Psihoyos samengesteld team, dat dolfijnenverdediger Ric O'Barry volgt. Hij is in de walvisvaartstad Taiji om het doden van dolfijnen door lokale vissers in een verborgen inham tegen te gaan. Deze stad is tevens de belangrijkste bron van dolfijnenn die gevangen worden voor de entertainmentindustrie.

De film heeft internationale bekendheid gekregen en heeft de gruwelijke wreedheid tegenover dolfijnen in Japan aan het licht gebracht en ook de repressieve maatregelen die de Japanners gebruikten om hun vuile geheimpje verborgen te houden. Dat is ze niet gelukt.

Sea Shepherd Conservation Society is trots op deze film. Dit project zag het licht in oktober 2003, toen Sea Shepherd een crew stuurde om de slachting vast te leggen. Dat was hetzelfde jaar dat Allison Lance en Alex Cornelissen gearresteerd werden voor het 'misdrijf' van het redden van 15 dolfijnen door ze te bevrijden uit de netten.

Alhoewel het foto- en videomateriaal van Sea Shepherd wereldwijd gepubliceerd werd, kostte het nog een paar jaar van activisme door O'Barry, Sea Shepherd en Surfers for Cetaceans voor de campagne die de film The Cove uiteindelijk internationale bekendheid gaf goed op gang kwam.

Sea Shepherd juicht Louie Psihoyos, zijn team, en Ric O'Barry toe. Deze film heeft nu de potentie om een Academy Award te winnen.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: