Gebroken beloftes leiden tot gebroken boten

13 januari 2010

Gebroken beloftes leiden tot gebroken boten

Verklaring van kapitein Paul Watson

De Sea Shepherd Conservation Society is onredelijk noch onverantwoordelijk, zoals door de Japanse regering, de Nieuw-Zeelandse Minister van Buitenlandse Zaken en wat Australische woordvoerders wordt beweerd. De laatste vijf jaar hebben we op volle zee opgetreden tegen illegale Japanse walvisvaart zonder ook maar iemand te verwonden, zonder te zijn beschuldigd van welke misdaad dan ook en zonder te zijn beschuldigd van enige maritieme overtreding.

We zijn in deze wateren om twee redenen. Japanse walvisvaarders operen illegaal door zich te richten op bedreigde en beschermde walvissen in een vastgesteld, internationaal walvisreservaat. Ze zijn in overtreding van een wereldwijd moratorium op commerciële walvisvaart, ze schenden het Antarctisch Verdrag en zijn in strijd met een uitspraak van het Australische Hooggerechtshof.

En de tweede reden dat we hier zijn is omdat Australië er niet is om hun belofte uit te voeren.
Als de Australische regering wil dat wij onze operaties afblazen, dan is de oplossing eenvoudig: zij zouden moeten doen wat ze gezegd hebben dat ze zouden doen toen ze werden gekozen.

Als Australië een internationale wettelijke strijd aangaat tegen de Japanse walvisvaart en zorgt voor een gerechtelijk bevel om de Japanners van het doden van walvissen te weerhouden hangende de uitkomst van het proces, dan zou de Sea Shepherd Conservation Society dit initiatief respecteren en zou zich terugtrekken uit het gebied. Dit om de Australische regering de mogelijkheid te geven om deze onwettige slachting van walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan gerechtelijk te beëindigen.

Sea Shepherd heeft het leven van walvissen gered en heeft de Japanse walvisvaartindustrie veel geld gekost. Als de Sea Shepherd Conservation Society zich terugtrekt, zullen de walvisvaarders hun volledige vangstquota binnenhalen en zullen zij weer winst maken met hun illegale activiteiten.
Sea Shepherd heeft zich verzekerd van echte resultaten zonder hierbij de wet te overtreden en zonder iemand te verwonden.

De Japanse walvisvaarders daarentegen zijn in overtreding van diverse internationale natuurbeschermingswetten. Zij zijn dit seizoen uitzonderlijk gewelddadig en zelfs zover gegaan om het Sea Shepherd vaartuig Ady Gil met opzet te vernietigen.

We vinden het niet leuk om hier te komen; we vinden het niet leuk om onze Kerstdagen op te offeren en gescheiden te zijn van onze familie. We zijn vrijwilligers die geen financiële genoegdoening krijgen voor het op het spel zetten van ons leven, gezondheid en vrijheid.

Maar welke keuze hebben we? We kunnen niet werkloos toezien terwijl deze walvissen straffeloos worden afgeslacht door stropers en de regeringen van deze wereld niets doen. We kunnen ons niet terugtrekken uit deze strijd, wetende dat walvissen sterven en wetten voortdurend worden overtreden als we dat wel doen. Tenzij we de hoop krijgen dat deze situatie behoorlijk wordt aangepakt door een regering die tegen de pesterige arrogantie van Japan in wil gaan.

Als Kevin Rudd en Peter Garrett echt willen dat wij ons terugtrekken uit ons verzet tegen de illegale Japanse walvisvaart, dan zouden ze het over moeten nemen en eenvoudig moeten doen wat ze beloofd hebben voor ze werden gekozen.

Sea Shepherd is hier omdat zij hun belofte hebben gebroken.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: