Sea Shepherd draait rollen om met walvisjagers

3 januari 2010

Sea Shepherd draait rollen om met walvisjagers

De vervolgden zijn nu opnieuw de achtervolgers.

 

De Japanners zijn opnieuw in de achtervolging van de Steve Irwin, maar liggen zo ver achter op de Sea Shepherd bemanning dat het niet mogelijk is om de rest van de Japanse walvisvloot te vertellen waar wij zijn.

 Het Japanse beveiligingsschip weet niet waar de Steve Irwin is maar dankzij een groep toegewijde walvisbeschermers uit Tasmanië, die zich de “Taz-Patrol” noemen, weten wij wel waar zij zijn.

 De Shonan Maru No.2 is vervangen door een harpoenschip van de Yushin klasse. We vermoeden dat de Shonan Maru No.2 terug moest naar de vloot om bij te tanken. We wisten dat ze weinig brandstof hadden vanwege de afstand die ze had afgelegd en hoe hoog ze in het water lag toen we haar voor het laatst zagen.

 Onze bronnen in Tasmanië vertelden ons ook dat er twee vliegtuigen waren gehuurd om de Steve Irwin te zoeken maar deze zijn zonder enig succes teruggekeerd 

 Geplaatst op Twitter: http://twitter.com/taz_patrol

 "YM 1,2 of 3 is 12 uur geleden gevonden op 47'48'' S, 146' 33''E. Locatie SM2 onbekend …....."

 Ons plan om met een storm dwars door de Australische Exclusieve Economische Zone (EEZ) te varen werkte perfect. Niet te zien vanuit de lucht en beschermd door de harde wind en de zware zee vaarden we, onzichtbaar voor de radar van de wachtende Japanse schepen, langs ze heen en door naar het zuiden.

 Als één van de Yushin Maru harpoenschepen tweehonderd mijlen ten zuiden van Tasmanië is, dan betekent dat dat ze duidelijk geen walvissen aan het vangen zijn. In hun pogingen om ons tegen te houden, zijn ze gedwongen om hun harpoenschepen in te zetten als lijfwachten en verkenningsschepen.

 De Ady Gil raakte twee dagen geleden zonder drinkwater maar de handige bemanning viste gewoon een stuk ijs uit het water en smolt dat. Vers en schoon water is in overvloed aanwezig in de Zuidelijke Oceaan. De Ady Gil zet haar zoektocht naar de Japanse walvisvloot voort.

 Alle stukjes van dit strategische spel komen samen. De Steve Irwin en de Ady Gil proberen de walvisvloot te vinden en de harpoenschepen proberen de Sea Shepherd schepen te vinden. En dit speelt zich af op een stuk oceaan groter dan Europa of de VS.

 “Alles draait om winst en verlies” zegt kapitein Paul Watson. “Om deze oorlog voor de walvissen te winnen moeten we zorgen dat hun verlies hoog en hun winst laag is. De afgelopen drie jaar hebben ze geen winst behaald omdat wij voorkwamen dat ze hun volledige quota konden bereiken. Ik ben blij, niet alleen omdat wij gaan zorgen dat ze hun quota niet kunnen halen maar ook omdat dat ze extra kosten moeten maken om twee schepen in te zetten om onze plannen tegen te gaan. Onze intentie is om deze walvisdodende schurken failliet te laten gaan. Dit is de enige taal die de getatoeëerde Yakuza bazen begrijpen.”

 De Steve Irwin laat zich met de storm zuidwaarts drijven, op zoek naar de Nisshin Maru en haar bloederige bende harpoenschepen. 

article_separator_350x1

 Taz Patrol Bedankt

 De Yushin Maru werd gevonden op de Australische 200 mijl grens dankzij zes mensen in een klein motorbootje die over de Zuidzee varen.

De Sea Shepherd Conservation Society is zeer dankbaar voor de assistentie en het succes van de Taz Patrol om de Japanse harpoenboot te vinden.

“Wetend dat we nu langs de Japanse beveiliging zijn geslipt en dat ze ver naar het noorden zijn van ons, geeft ons voor de eerste keer in dagen reden om opgelucht adem te halen” aldus kapitein Paul Watson.
De Sea Shepherd Conservation Society weet niet wie deze zes mensen zijn maar het is wel duidelijk dat bezorgde burgers hun steentje willen bijdragen en een deel van de verantwoording op zich nemen die overheden laten liggen.
Hieronder staan enige Twitters van de Taz Patrol.

Twitters (let op de data en tijd), de eerste post die ze schreven staat onderaan:

# Als Yushin Maru klasse harpoenschip hier is, dan kan ze niet op walvissen jagen. Goed gedaan van de SI om de schepen te ontwijken! Is SM2 bang om ons tegen te komen zonder hulp? Ongeveer 11 uur geleden van het internet.

# Hoeveel schepen zijn op zoek naar de SI? Eén harpoenschip van de Yushin Maru klasse gezien. Hoeveel andere zijn op zoek naar de SI? Ongeveer 11 uur geleden van het internet.

# YM 1,2 of 3 is meer dan 12 uur geleden gevonden op 47'48'' S, 146' 33''E. Locatie SM2 onbekend. Mogelijk bang geworden en versterking erbij gehaald. Ongeveer 11 uur geleden van het internet.

# Walvisschip gevonden! Ongeveer 300 zeemijlen zuid van Tasmanië. NIET Shonan Maru 2, beeld laat een opbouw zien van één van de Yushin Maru klasse (1, 2 of 3). Ongeveer 11 uur geleden van het internet.

# Nog steeds van plan om het radarcontact te onderzoeken. Omstandigheden + koers + snelheid van het doel betekent een paar uur voordat visueel contact mogelijk is. 5:13 PM 1 jan. 2010 van het internet.

# Steve Irwin zegt buiten de gevarenzone te zijn. We wensen de bemanning van de Steve Irwin geluk met het vinden van het walvisjagende tuig. 5:09 PM 1 jan. 2010 van het internet.

# Radar Contact!!! Een nu nog onbekend schip. 3:17 PM 1 jan. 2010 van het internet.

# Omstandigheden zijn zwaar nu. Een grote golf raakte ons op de zijkant. Deze oude dame is verbazingwekkend goed te sturen. De zoektocht gaat door. 11:34 AM 1 jan. 2010 van het internet.

# Steve Irwin is uitgevaren. Het is nu urgent om de SM2 te vinden. Snelheid opgevoerd om meer gebied te bestrijken. Dit vermindert onze actieradius maar de tijd dringt. 12:15 PM 31 dec. 2009 van het internet.

# Gelukkig Nieuw Jaar voor iedereen behalve de walvisjagers. Voor dat tuig: opgepast we komen jullie halen. 7:18 AM 31 dec. 2009 van het internet.

# Onze laatste update van 2009. Onze goede voornemen is eenvoudig: Wij stoppen niet. Wij kwamen niet zo ver om nu weg te rennen. 3:16 AM 31 dec. 2009 van het internet.

# Zoektocht gaat door. Nog geen schip gezien. Als er schepen zijn die mee willen doen dan kunnen we details geven waar wij al gezocht hebben. 5:13 PM 30 dec. 2009 van het internet.

# EEZ grens bereikt. Gestart met het zoeken naar beveiligingsschip walvisvloot. 9:17 AM 30 dec. 2009 van het internet.

# We zijn op zee onderweg naar de grens van de EEZ. Hopelijk kunnen we de Shonan Maru 2 opsporen en haar coördinaten doorgeven. 4:23 PM 29 dec. 2009 van het internet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: