Sea Shepherd vermijdt achtervolging door beveiligingsschip van Japanse walvisvloot

1 januari 2010

Sea Shepherd vermijdt achtervolging door beveiligingsschip van Japanse walvisvloot

Het Sea Shepherd schip Steve Irwin heeft de Australische Economische Zone (EEZ) succesvol verlaten zonder de Shonan Maru No.2, het beveiligingsschip van de Japanse walvisvloot, te zien.

De Steve Irwin verliet Hobart om 18.00 uur op 31 december en maakte gebruik van de stormachtige wind en hevige golfslag om langs het Japanse schip te glippen.

 “Het is een grote oceaan en ze hebben geen flauw benul waar we zijn, “ zei kapitein Paul Watson. “Ik ben er nu van overtuigd dat we verder kunnen gaan met het zoeken naar de Japanse walvisvloot zonder tussenkomst van de Shonun Maru No.2.” 

Het Sea Shepherd vaartuig Ady Gil is vooruitlopend op de Steve Irwin bezig met patrouilleren in de Zuidelijke Oceaan, op zoek naar de vloot.

De Shonan Maru No.2 wachtte de Steve Irwin op toen deze uit Fremantle vertrok op 7 december. De Japanners hadden een vliegtuig gehuurd in Albany om het conservatievaartuig te lokaliseren. Vervolgens gaven ze de positie van de Steve Irwin door aan de Shonan Maru No.2 om het Japanse beveiligingsschip de mogelijkheid te geven de Steve Irwin te onderscheppen.

De Steve Irwin was twee weken lang niet in staat de Shonan Maru No.2  af te schudden. Alleen door de terugkeer naar Tasmanië werden de achtervolgers afgeschud, omdat het Japanse walvisschepen bij wet verboden is om Australische territoriale wateren in te varen.

 “Dankzij het stormachtige weer lukte het de gecharterde vlucht niet om de Steve Irwin te lokaliseren en hadden we de mogelijkheid om terug te varen naar internationale wateren zonder tussenkomst van de Shonan Maru No. 2.”  zei kapitein Paul Watson. “Het zal ze nu zwaar vallen om ons nog te vinden en zonder achtervolgers heb ik er vertrouwen in dat wij in staat zijn om de walvisjagers op te sporen in het Australisch Antarctisch Territorium.”

De Sea Shepherd bemanning hoopt de walvisvloot zo snel mogelijk te vinden.

###

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: