Sea Shepherd’s Steve Irwin terug aan de slag

31 december 2009

Sea Shepherd’s Steve Irwin terug aan de slag

Het is de Steve Irwin gelukt om de haven van Hobart, Tasmanie, binnen te lopen en volgeladen met benzine, proviand, en voorraden, en na onderhoud aan de elektronica en communicatie apparatuur aan boord de haven weer te verlaten. En dat binnen 60 uur!.

Zoals altijd waren de inwoners van Hobart buitengewoon gul en genereus.

De Steve Irwin verliet Hobart om 18.00 uur, nog voor de Nieuwjaarsfestiviteiten konden beginnen. Er is geen tijd te verliezen met feesten als ondertussen walvissen sterven. Er was niemand aan boord die hierover klaagde. Niemand wilde ergens anders zijn dan op dit schip en op de weg terug om de Japanse walvisvloot te onderscheppen.

Het meest positieve aspect van de terugkeer in Australische wateren was het feit dat het Japanse beveiligingsvaartuig Shonon Maru No. 2 de achtervolging heeft moeten staken op het moment dat de Steve Irwin de exclusieve economische zone, 200 mijl van de kust, opnieuw binnenvoer.

De Japanse walvisvaarders mogen de Australische territoriale wateren niet binnen  gaan en mogen geen gebruik maken van de Australische havenautoriteiten.

Toen de Steve Irwin Fremantle verliet, hebben de Japanners vliegtuigen gehuurd om de positie van de Steve Irwin vast te stellen en door te geven aan de Shonan Maru No. 2.

De bemanning van de Steve Irwin was verbaasd dat de Japanse overheid bereid was zo veel geld uit te geven aan twee beveiligingsschepen die dit jaar hun walvisvloot zouden moeten beschermen. Het is zeker een aanwijzing dat de interventies van de Sea Shepherd Conservation Society serieus worden genomen en dat de vorige vijf campagnes de Japanse walvisindustrie de winst van de afgelopen drie seizoenen heeft gekost.

Ondertussen zoekt de het Sea Shepherd schip Ady Gil de kust van Antarctica af op zoek naar de hoofdmoot van de Japanse walvisvloot.

“We weten wat de Japanse strategie is dit jaar en nu we weten dat er twee beveiligingsschepen zijn toegewezen en dat het hun bedoeling is om ons te volgen en ons zo weg te houden van de vloot, kunnen we een tegenstrategie ontwikkelen,” zei kapitein Paul Watson. “We zullen deze stropersvloot vinden en we zullen tussenbeide komen en we zullen hun activiteiten verstoren en stopzetten.”

De Steve Irwin zal binnen zeven tot negen dagen terug zijn in de afgelegen en vijandige wateren van de Zuidelijke IJszee en de kust van Antarctica.

###

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: