Ady Gil ontmoet bultrug

30 december 2009

Ady Gil ontmoet bultrug

Humpback

Op een van de laatste dagen van 2009 ontving de bemanning van de Ady Gil een verlaat kerstcadeau van Moeder Natuur. Terwijl zij op zoek waren naar de Japanse stropers in de wateren rond Antartica, besloten drie bultruggen om zich te laten zien aan de bemanning van de Ady Gil. Eerst aarzelden de dieren om dichterbij te komen, maar na een tijdje won hun nieuwsgierigheid het van hun terughoudendheid en zwommen ze naar het schip. Zij bleven meer dan een half uur rond de Ady Gil zwemmen, kwamen af en toe naar de oppervlakte en wierpen een blik op de bemanningsleden, die in grote bewondering naar hen terugstaarden.

 

“Het maakt je heel nederig als je die prachtige dieren ziet. Het verklaart eigenlijk ook weer eens waarom ik hier ben, op Antarctica,”zegt Jimmie Burrowes uit Ashburton, Nieuw Zeeland. “Deze walvissen zijn het gezicht van de reis. Maar het maakt me tegelijkertijd kwaad, als ik eraan denk dat er hier mensen zijn die deze intelligente dieren doden.”

 

De Japanse walvisjagers verklaarden vijftig bultrugwalvissen toe te willen voegen aan hun door hen zelf vastgestelde vangstquota. Bultrugwalvissen zwemmen naar Antarctica om te foerageren voor zij naar ondiep water gaan om hun jongen geboren te laten worden.

 

Voor Antarctica-veteraan (dit is zijn vijfde reis) Simeon Houtman, was dit de meest verbazingwekkende ervaring van zijn leven. “Ik heb nooit eerder walvissen zo dicht bij een Sea Shepherd schip gezien. Het was ongelofelijk, “ zei hij.

Machinist Jason is het van harte met hem eens. “Op een dag aan het eind van mijn leven zal ik een lijst maken van de meest wonderbaarlijke dingen die ik heb meegemaakt, dit staat met ster op één.”

Na een half uur genoten te hebben van de adembenemende schoonheid van de Antarctische natuur, vervolgde de Ady Gil zijn zoektocht naar de Japanse walvisjagers 

humpbacks

whale and crew

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: