Sea Shepherd biedt Japan een dag wapenstilstand aan vanwege de kerst

25 december 2009

Sea Shepherd biedt Japan een dag wapenstilstand aan vanwege de kerst

Kapitein Paul Watson heeft vandaag een boodschap naar de kapitein en bemanning van de Shonan Maru No.2 gestuurd, waarin hij hen en hun families een vrolijk kerstfeest wenst:

“Shonan Maru No.2, Shonan Maru No.2, hier het walvisbeschermingsschip Steve Irwin.

Dit is een boodschap van de kapitein en bemanning van de Steve Irwin aan de kapitein en bemanning van de Shonan Maru No.2.

Terwijl een groot deel van de wereld thuis van het kerstdiner geniet en van het gezelschap van vrienden en familie, bevinden onze twee bemanningen zich in de ruwe wateren van de Zuidelijke Oceaan met twee missies die met elkaar botsen. Jullie missie is om de walvisvaarders tegen ons te beschermen en die van ons is om de walvissen tegen jullie te beschermen.

We mogen dan vijanden zijn, maar op deze dag kunnen we er misschien even bij stilstaan dat we, ondanks onze tegenstellingen, allemaal mensen zijn en we zouden allemaal liever ergens anders zijn, ware het niet voor onze taken en verantwoordelijkheden ons hier bij elkaar hebben gebracht.

Daarom willen wij jullie vanaf de Steve Irwin onze beste wensen doen toekomen voor jullie veiligheid en gezondheid. We delen de gevaren van dit onfortuinlijke conflict in deze verre en vijandelijke wateren en daarom delen we veel van dezelfde zorgen.

Wij wensen jullie al het goede voor kerst en we delen met jullie de hoop dat niemand de komende maanden gewond zal raken als we elk onze eigen doelen, taken en verantwoordelijkheden navolgen.”

De boodschap werd vertaald en in het Japans voorgelezen op kanaal 16 van de VHF radio.

De Japanse bemanning van de Shonan Maru No.2 heeft niet gereageerd 

###

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: