Ady Gil arriveert in Antarctica

23 december 2009

Ady Gil arriveert in Antarctica

De Sea Shepherd schepen Ady Gil en de Steve Irwin hebben elkaar woensdag 23 december om 00.30 uur op volle zee ontmoet.

Het Japanse beveiligingsschip Shonan Maru No.2 was 7 mijl van de Steve Irwin verwijderd en kon de Ady Gil niet aan zien komen. De Ady Gil is beschilderd met radar afwerende verf en is een effectieve stealth-boot. De radar van de Steve Irwin kon de Ady Gil niet aan zien komen.

Gebruik makend van de twee uur dat het relatief donker is heeft de bemanning van de Ady Gil  een snelle overheveling gedaan van materialen en bemanningsleden, en daarna ging de Steve Irwin ervandoor. Zij liet de Ady Gil achter om de Shonan Maru No.2 lastig te vallen en te vertragen, en zo de Steve Irwin de kans te geven om de Japanse achtervolger kwijt te raken die ervoor heeft gezorgd dat Sea Shepherd tot op heden de walvisvloot nog niet heeft gevonden.

Eerst zag het er goed uit, en de Steve Irwin kon twaalf zeemijlen van de Shonan Maru No.2 af komen. Maar ondanks dat zij twee uur lang door de Ady Gil werden lastig gevallen wisten de Japanners langzaam maar zeker de achterstand in te lopen tot zes mijl. Om dit voor elkaar te krijgen moesten ze hun snelheid opvoeren naar twintig knopen, een snelheid die de Steve Irwin helaas niet haalt.

.

Gedurende de ontmoeting behaalden zowel de Ady Gil als de Shonan Maru No.2 snelheden van 20 knopen in twee meter hoge golven.

De Shonan Maru No.2 achtervolgde de Ady Gil met waterkanonnen en LRAD’s zodra het schip in zicht kwam. De bemanning van de Ady Gil verdedigde het schip met fotonische wapens om de Shonan Maru No.2 zover te krijgen dat ze op veilige afstand bleven.

De Ady Gil heeft op het moment vijf bemanningsleden: vier Nieuw-Zeelanders en een Nederlander.

Bemanningslid Laurens de Groot: “ Dit is een goed getrainde bemanning om de internationale conservatiewetten hoog te houden. We hebben twee ex-politieagenten aan boord, een voormalig marinier en een beroepsbrandweerman, en allemaal zijn ze vastbesloten om de illegale Japanse walvisvangst in het Zuidelijke walvisreservaat te stoppen.”

FOTOS

Ady Gil Arrives in Antarctica

Ady Gil Arrives in Antarctica

Ady Gil Arrives in Antarctica

Ady Gil Arrives in Antarctica

Fotos: Laurens De Groot / Sea Shepherd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: