Gevecht met waterkanonnen in ijskoude wateren

22 december 2009

Gevecht met waterkanonnen in ijskoude wateren

Van de Steve Irwin

Shonan Maru No 2

14.45 uur
22 december 2009
61 graden, 59 minuten zuid
148 graden, 47 minuten oost

Het Japanse harpoenschip Shonan Maru nr. 2 houdt zich met hele bizarre dingen bezig.

Om 13.00 uur kwam het Japanse schip dichterbij met haar waterkanonnen aan op volle kracht. Toen ze dichterbij kwamen schakelden ze hun LRAD’s aan en verrassend genoeg begonnen ze de volgende boodschap te verkondigen over hun luidsprekers: “Steve Irwin, staakt uw agressieve gedrag. Staak uw agressieve gedrag. Wij hebben de bevoegdheid om jullie tegen te houden.”

Dit werd gevolgd door: “Waarschuwing, waarschuwing, dit is de kapitein van de Shonan Maru nr. 2. Houd onmiddelijk op met uw destructieve handelingen of we zullen de federale wet in toepassing moeten brengen.”

Het is belachelijk om de Steve Irwin ervan te beschuldigen de Shonan Maru nr. 2 aan te vallen. Het Japanse schip is veel sneller. De bemanning van de Steve Irwin probeert de Shonan Maru nr. 2 al elf dagen kwijt te raken.

De Shonan Maru nr. 2 zette haar waarschuwingssysteem voor botsingen veertien keer aan terwijl ze de Steve Irwin achternazat en rondjes om haar heen draaide.

Het lukte de bemanning van de Steve Irwin om een lijn uit te zetten om het achterschip te beschermen. De Shonan Maru nr. 2 voer over de 100 meter lange lijn heen, brak die en nam toen afstand. Waterkanonnen van beide schepen zorgden ervoor dat de bemanningen van de twee schepen erg nat werden, maar er waren geen directe treffers die voor verwondingen zorgden.

Na een kwelling van bijna twee uur lang trok de Shonan Maru nr. 2 zich terug. Er was geen zichtbaar bewijs dat het schip enige schade had opgelopen aan de schroef.

De Shonan Maru nr. 2 gaf de Australische autoriteiten in Fremantle valse informatie toen ze in deze Australische haven stopten voor brandstof en provisies. De Shonan Maru nr. 2 gaf aan dat zij geen onderdeel uitmaakte van de Japanse walvisvloot. In feite heeft de Shonan Maru nr. 2 dit jaar speciaal toestemming gekregen om zich met de walvisjacht bezig te houden en houdt zij zich momenteel bezig met de bescherming van het grootste gedeelte van de walvisvloot.

De Shonan Maru nr. 2 weerhoudt de Steve Irwin ervan het belangrijkste gedeelte van de walvisvloot te vinden door actuele informatie over de positie van de Steve Irwin door te spelen. Naar verwachting zal het snelle onderscheppingsvaartuig Ady Gil woensdagochtend de Steve Irwin ontmoetten.

Shonan Maru No 2

Shonan Maru No 2

Shonan Maru No 2 Attacks

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: