Kunstenaar Shepard Fairey steunt Sea Shepherd

21 december 2009

Kunstenaar Shepard Fairey steunt Sea Shepherd

 

Poster in gelimiteerde oplage beschikbaar!

Paul Watson by Shepard Fairey

Befaamd kunstenaar en grafisch ontwerper Shepard Fairey heeft een portret van kapitein Paul Watson gemaakt om Sea Shepherd te steunen. Fairey wordt beschouwd als een van de bekendste en meest invloedrijke straatartiesten vandaag de dag. Zijn werk hangt tussen de collecties van het Smithsonian, het Los Angeles County Museum of Art, het Museum of Modern Art in New York en het Victoria and Albert Museum in Londen. Zijn werk haalde vorig jaar de voorpagina’s door zijn wijd verspreide “HOPE” poster van Barack Obama tijdens de presidentiële campagne.

Fairey raakte afgelopen zomer betrokken bij de Sea Shepherd Conservation Society toen hij meedeed aan een kunstbenefiet in Riverside, Californië, genaamd “Sea No Evil.” Het evenement hielp om de broodnodige gelden in te zamelen voor de directe acties van Sea Shepherd.

Toen hem gevraagd werd waarom hij Sea Shepherd steunt, zei Fairey: “Ik ben tegen onrecht in welke vorm dan ook, en ik ben een voorstander van het milieu. De kwetsbare balans van de eco-systemen moet beschermd worden om alle soorten,inclusief de mens, te beschermen. De missie van Sea Shepherd en van de oprichter Paul Watson, om alle oceanen en hun soorten te beschermen is nobel en inspirerend. Elke belangrijke beweging heeft een grote leider nodig om mensen te motiveren en tot actie aan te sporen. Kapitein Watson is een leider die ik met mijn kunst wilde eren en hopelijk kan de kunst de missie van Sea Shepherd ten goede komen.”

De prints zijn in een gelimiteerde oplage online verkrijgbaar; een gedeelte van de opbrengst zal ten goede komen aan Sea Shepherd. De print is verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen: Lichtblauw en Donkerblauw. Beide zijn gelimiteerde edities van 450, 18 x 24 inch (ongeveer 46 x 61 cm), en zijn genummerd en gesigneerd door Shepard en kapitein Watson 

Klik hier om meer te weten te komen en uw exemplaar vandaag nog te bestellen! 

###

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: