Sea Shepherd ontvangt Franse steun

19 december 2009

Sea Shepherd ontvangt Franse steun

Het Sea Shepherd schip Steve Irwin heeft een warm welkom gekregen op de Franse onderzoeksbasis in Dumont d’ Urville.

Op vrijdag 18 december bezochten Sea Shepherd helikopterpiloot Chris Aultman en Locky MacLean, eerste stuurman van de Steve Irwin de Franse basis.

Het Sea Shepherd schip Steve Irwin had toestemming gekregen om de Franse territoriale wateren binnen te varen. Het Japanse harpoenschip dat de Steve Irwin achtervolgde, had de toestemming om de territoriale wateren binnen te gaan niet gevraagd en niet gekregen. Ze gingen de Franse territoriale wateren toch binnen in totale minachting van de Franse soevereiniteit.

Marie France Roy, districthoofd van Terre Adelie overhandigde Locky MacLean een gedenkplaat voor de Steve Irwin en een brief met steunbetuigingen.

In de brief schrijft ze: “Onze sympathie gaat uit naar de activiteiten van dit schip die zijn gericht op het handhaven van de bepalingen van de Internationale Walvisvaart Commissie.”

De Steve Irwin zal drie dagen voor anker liggen voor de kust van Adelie om te wachten op ondersteuning van het schip van Sea Shepherd, Ady Gil.

“Als we eenmaal verenigd zijn met ons andere schip zouden we in de gelegenheid moeten zijn om de rollen eens serieus om te draaien met dit Japanse beveiligingsschip dat ons achternazit” zegt kapitein Paul Watson.

Klik hier om te lezen:

Marie-France ROY letter from Antarctica (En)
English
Marie-France ROY letter from Antarctica (Fr)
Français
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: