Vertrek Ady Gil naar Antarctica succesvol

11 december 2009

Vertrek Ady Gil naar Antarctica succesvol

news_091210_2_2_AG_on_way

Hobart, Tasmanië – Het nieuwe snelle onderscheppingsvaartuig van Sea Shepherd, Ady Gil, is op vrijdag 11 december om 11.38 uur ingeklaard. Het schip vertrekt naar het zuiden om Sea Shepherd’s Steve Irwin te ontmoeten voor de zesde walvisverdedigingscampagne, Operatie Waltzing Matilda. Deze moet een einde maken aan de illegale walvisvangst in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan. Senator Bob Brown en andere aanhangers van Sea Shepherd waren vanmorgen aanwezig om de Ady Gil een behouden vaart te wensen bij haar vertrek.

Schipper Pete Bethune vertelde: “Wij zijn vereerd ons bij Sea Shepherd te mogen voegen op hun missie om walvissen te redden van de stropers.”

De Ady Gil heeft een bemanning van zes personen en kan ongelofelijke snelheden bereiken, waardoor het de walvisvaarders kan bijhouden en hen kan blokkeren of kan ingrijpen om de internationale conservatiewetten voor de grote walvissen te handhaven.

Kapitein Paul Watson: “Met de toevoeging van de Ady Gil aan onze vloot beginnen we onze meest ambitieuze campagne tot nu toe. Ik weet zeker dat we dit jaar de illegale walvisvangst in Antarctica zullen beëindigen en de omzet van de walvisvaarders serieus zullen treffen.”

FOTO'S

Ady Gil Departing Hobart

Flags

Bob and Pete

Bron: Megan Jolley/Sea Shepherd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: