Sea Shepherd wordt gevolgd naar Antarctica

10 december 2009

Sea Shepherd wordt gevolgd naar Antarctica

Van de Steve Irwin om 13.30 uur Melbourne, Australië (18.30 PST), 10 december 2009

De Steve Irwin is drie dagen onderweg en het Sea Shepherd schip wordt gevolgd door een Japans schip.

Een van de harpoenschepen wachtte buiten de Australische zeegrens 200 mijl van de kust om de vertrekkende Steve Irwin op te pikken. Eerder die ochtend vloog er een onbekend vliegtuig boven de Steve Irwin. Kapitein Paul Watson gaat ervan uit dat dit vliegtuig de positie van de Steve Irwin aan het harpoenschip heeft doorgegeven.

Om 13.00 uur, op 240 zeemijl ten zuiden van Albany in westelijk Australië ontdekte de bemanning van de Steve Irwin een wit schip dat hen op acht mijl afstand volgde. Kapitein Paul Watson gelastte een “Crazy Ivan” en de Steve Irwin keerde 180 graden om direct op het volgschip af te varen. Het doelwit beantwoordde deze actie door van koers te wijzigen richting het noorden. De Steve Irwin wijzigde vervolgens koers naar het zuiden. Het volgschip veranderde daarop ook zijn koers naar het zuiden. De Steve Irwin begon vervolgens naar het westen te varen en het doelwit volgde direct. De Japanners blijven op acht mijl afstand van de achtersteven van de Steve Irwin.

“Het lijkt erop dat we een escorte hebben naar Antarctica,” zei kapitein Watson.

De contouren van het schip zijn die van een Japanse walvisvaarder en de witte kleur komt alleen overeen met de Shonan Maru 2. De drie andere Japanse harpoenschepen zijn grijs van kleur. Kapitein Paul Watson is ervan overtuigd dat het volgschip de Shonan Maru 2 is.

Sea Shepherd gelooft dat de vloot dit jaar wordt vergezeld door beveiligingstroepen. Deze troepen of een deel daarvan bevinden zich zeer waarschijnlijk op de Shonan Maru 2.

De Sea Shepherd bemanning heeft het schip zodanig uitgerust dat eventuele pogingen van de Japanse beveiligingstroepen om het schip te enteren, kunnen worden afgeweerd.

“Dit kost de Japanse overheid veel geld, en hoe meer geld zij uitgeven om hun illegale activiteiten te beschermen, hoe beter wij het vinden,” zei kapitein Watson. “Ons doel is hen failliet te laten gaan.”

Japanese ship

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: