Sea Shepherd kapitein vertelt Japan : Kom maar op.

9 december 2009

Sea Shepherd kapitein vertelt Japan : Kom maar op.

De Japanse regering heeft twee overheidsschepen ingezet,om de belangen van hun illegale walvisjacht te beschermen in de Zuidelijke Oceaan.

Kapitein Paul Watson is niet verbaasd over het nieuws. Japan stuurde vorig seizoen een beveiligingsschip en het feit dat zij twee schepen sturen dit jaar is een zeer positieve ontwikkeling voor de Sea Shepherd campagne. Kapitein Watson zegt: "Dat betekent dat zij ons serieus nemen en dat zij ons zien als een ernstige bedreiging voor hun illegale winst van de walvisslachting in het zuidelijke walvisreservaat. Het betekent ook dat de kosten voor de ondersteuning van deze illegale walvisjacht sterk zijn toegenomen en dus betekent het dat de walvisjacht nu,  meer dan ooit tevoren, economisch gezien een ernstig en serieus blok aan het been is.”

De Sea Shepherd Conservation Society begrijpt dat de enige manier om de illegale walvisjacht te stoppen is door de taal te spreken die regeringen en bedrijven begrijpen – die van het geld.

"Het draait allemaal om winst-en verlies en we moeten de verliezen groter houden dan de winst. Dat is precies wat we de laatste drie jaar hebben gedaan en dit zal ons vierde jaar worden. We zijn van plan om de illegale jagers failliet te krijgen", aldus kapitein Watson.

"Feit is dat het sturen van gewapende millitairen een schending is van het Verdrag inzake Antarctica en het is een schending van de Australische wetgeving om gewapende politie of militairen te sturen om Australische burgers aan te vallen in de Australische territoriale wateren",zegt kapitein Watson verder. "Mijn vraag aan de Minister van Buitenlandse Zaken Stephen Smith is: Wat gaat u doen om de juridische en burgerlijke rechten van vijftien Australische burgers in de Australische territoriale wateren te verdedigen?"

Het Sea Shepherd schip de 'Ady Gil' zou elk Japanse veiligheidsvaartuig moeten kunnen ontlopen.

De Sea Shepherd Conservation Society is verbaasd dat, terwijl de Japanse regering bereid is om geweld te gebruiken om hun illegale walvisvangst te beschermen, de regeringen van de naties die zogenaamd waarde hechten aan het beschermen van bedreigde walvissen, helemaal niets doen.

"Diplomatie mislukt al een kwart eeuw lang. Japan doet wat Japan wil doen. Je redt geen walvissen met het ophangen van spandoeken en de benoeming van een zogenaamde walvisafgevaardigde. Je kunt geen walvissen redden door eenmaal per jaar op IWC-vergaderingen net alsof te doen, en je redt geen walvissen door het uitgeven van persberichten over hoe toegewijd de overheid is aan het verdedigen van  walvissen", aldus kapitein Watson. "Het is nu niet anders als in september 2007, toen Peter Garrett de regering van Howard ervan beschuldigde niets te doen. Hij zei op dat moment dat het allemaal alleen maar trucjes en afleidingsmanouevres waren, alleen maar mooie praat en geen actie. Twee jaar later, met Garrett zelf als de grote baas, is het allemaal nog steeds zoals Garrett zei dat het onder Howard was. Moeten we echt eerst zien hoe vijftien Australische burgers worden aangevallen en in ketens afgevoerd naar Japan voordat er actie wordt ondernomen? Ik denk dat als dat gebeurt, er nog steeds niets zal veranderen. De zogenaamde 'conservatie' landen zijn net kleine Japanse schoothondjes geworden die, ondanks hun zielige geblaf,  doen wat hen wordt verteld.”

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: