De Steve Irwin vertrekt naar Antarctica

7 december 2009

De Steve Irwin vertrekt naar Antarctica

Sea Shepherd lanceert Operatie Waltzing Matilda.

Steve Irwin departs

Fremantle, Australië - Na maanden van voorbereiding en hard werk door de toegewijde vrijwillige bemanning van de Steve Irwin, is Sea Shepherd officieel gestart met haar 6e walvis-verdedigingscampagne, Operatie "Waltzing Matilda".

Het schip vertrok op maandagochtend 7 december om 10 uur van C-Dock, Victoria Quay in Fremantle. Een grote menigte van Sea Shepherd supporters en plaatselijke pers was er om de dappere bemanning uit te zwaaien. Zij zijn weer begonnen aan een ongelooflijke reis die hen duizenden mijlen zuidelijker naar één van de meest afgelegen en geïsoleerde oceanen ter wereld zal brengen.

Een verrassingsbezoek van Terri, Bindi en Bob Irwin pepte de bemanning op toen ze uitvoeren om de machtige walvissen in het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan te verdedigen tegen illegale stroperij.

Sea Shepherd heeft het voornemen om de walvismoordenaars te stoppen en om een einde te maken aan de illegale walvisjacht in Antarctica. De bedoeling is om de Japanse walvisvloot economisch te laten zinken, door te voorkomen dat Japan winst maakt met deze walvisjacht. Sea Shepherd heeft met succes honderden walvissen van de harpoenen gered en hoopt dat dit de laatste campagne in Antarctica zal worden, door eens en voor altijd een einde te maken aan de illegale walvisjacht.

Kapitein Paul Watson: "We zijn bijna zover dat de vloot failliet is en ik ben ervan overtuigd dat we hun winsten sterk zullen laten dalen dit jaar en de vloot zullen stoppen. Hartelijk dank aan iedereen voor de steun die wij uit de hele wereld hebben ontvangen, met name uit Australië, om dit allemaal mogelijk te kunnen maken. "

Sea Shepherd's 2e verdedigingsschip, de Ady Gil, zal op dinsdag 8 december uit Hobart, Tasmanië vertrekken.

FOTO'S

Wasamba group playing in front of Steve Irwin

Paul Watson`s interview

Paul Watson Terry Irwin and family

crowd watching Steve Irwin leaving

fotos: Barbara Veiga / Sea Shepherd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: