The Steve Irwin meert af in Fremantle

8 november 2009

De Steve Irwin meert af in Fremantle

Peter Garret uitgenodigd om schip te bezoeken

Op donderdag 5 november om 15.15 uur arriveerde de Steve Irwin bij de Victoria Kade in Fremantle, Australië. Aanhangers konden zien hoe het schip de haven binnenvoer.

Kapitein Alex Cornelissen zei, “Peter Garret is in de stad en wij nodigen hem uit om het schip te bezoeken en ons te vertellen wat hij wil gaan doen om dit jaar een einde te maken aan het afslachten van walvissen. Wat gaat hij doen om de verkiezingsbeloftes van zijn regering waar te maken? We worden door iedereen gesteund, behalve door de minister die dit soort besluiten zou moeten nemen.”

Cornelissen vervolgde, “Tot dusver is de steun in Fremantle uitstekend geweest. We hebben een diner verzorgd voor burgemeester Brad Petit van Fremantle, locaal parlementslid Adele Carles en een afvaardiging van andere Groene partijen. Voormalig burgemeester Peter Tagliaferri heeft eveneens een bezoek aan het schip gebracht. We verheugen ons op de ontmoeting met Ian Campbell, voormalig minister van Milieuzaken, later deze week.”

Ian Campbell, voormalig minister van Milieuzaken en huidig lid van de Adviesraad van Sea Shepherd, is blij met de komst van het schip en herhaalt de uitnodiging aan Peter Garret om het schip te bezoeken wanneer hij deze week in Perth is.

 “Sea Shepherd is de enige organisatie ter wereld die daadwerkelijk ingrijpt om het afslachten van walvissen tegen te gaan. Ik moedig mijn voormalige collega en huidige minister van Miliezaken aan om de mensen van Sea Shepherd te ontmoeten en hen te informeren over zijn plannen om een einde te maken aan het afslachten van walvissen,” zei Campbell.

De Steve Irwin zal de laatste voorbereidingen en voorzieningen treffen voor zijn volgende walviscampagne, Operatie Waltzing Matilda, om het afslachten van walvissen in Australië’s walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan een halt toe te roepen en nodigt aanhangers in Fremantle uit voor een gratis rondleiding aan boord, zodra we voor anker liggen

Vanaf 8 november ligt de Steve Irwin aan dok C van de Victoria Kade in Fremantle. Vanaf de 8e kunt u hier van vrijdag tot en met zondag van 9.30 tot 17.30 uur terecht voor een rondleiding. 

 

The Steve Irwin Docks in Fremantle
Foto Barbara Veiga/Sea Shepherd

###

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: