Sea Shepherd onthult de Ady Gil

20 october 2009

Sea Shepherd onthult de Ady Gil

Sea Shepherd hernoemt het Earthrace vaartuig ter ere van de weldoener

Ady Gil

Los Angeles, CA – Tijdens een benefiet in Los Angeles op zaterdag 17 oktober heeft Sea Shepherd haar nieuwste verdedigingsvaartuig onthult: de Ady Gil. Het vaartuig, voorheen bekend als de Earthrace, is een snelle, futuristisch ogende trimaran die recentelijk een wereldecord heeft gevestigd door de wereld om te varen. De nieuwe naam van het vaartuig is die van haar weldoener, Ady Gil, die geholpen heeft het vaartuig aan te schaffen.

Sea Shepherd is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van haar 6e walvisbeschermingscampagne, Operatie Waltzing Mathilda. De campagne zal begin december van start gaan in Australië met het vlaggeschip van Sea Shepherd, de Steve Irwin, die naar het Zuidelijk Walvisreservaat wordt begeleid door de Ady Gil. Samen zullen de schepen met de vrijwillige bemanning de illegale walvisvaart in Antarctica tegen proberen te houden.

Vanwege haar snelheid van zo’n 50 knopen wil Kapitein Paul Watson (president en oprichter van Sea Shepherd) de Ady Gil gebruiken om de harpoenschepen te onderscheppen en fysiek te blokkeren, zodat zij niet illegaal de walvissen kunnen afslachten.

Kapitein Watson zegt: “Wij kijken er erg naar uit dat de Ady Gil de Steve Irwin vergezelt naar Antarctica tijdens deze campagne. Met deze twee schepen zullen we de meest ambitieuze en agressieve campagne tot op heden lanceren om de slacht van walvissen in de Zuidelijke Oceaan tegen te gaan.”

Plaatsvervangend CEO Chuck Swift, verantwoordelijk voor de verrichtingen van het schip, zegt: “De Ady Gil geeft ons de benodigde snelheid om de Japanse walvisvloot te onderscheppen en bij te houden. We zijn zeer optimistisch dat we met deze twee schepen, en enkele andere verrassingen, de walvisvaart in het Antarctisch Walvisreservaat aan banden zullen gaan leggen.”

Ady Gil

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: