De Steve Irwin komt aan in Sydney

6 october 2009

De Steve Irwin komt aan in Sydney

ship departs BrisbaneOp 2 oktober om 18.00 uur verliet de Steve Irwin het dok in Brisbane waar ons vaartuig de laatste 6 maanden reparaties onderging en waar de voorbereidingen werden getroffen voor de komende Antarctische walvisbeschermingscampagne, Operatie Waltzing Matilda. Het vertrek was het begin van de Australische rondreis, met de eerste stop gepland in Sydney. De Australische tocht maakt het mogelijk voor Sea Shepherd om het Australische volk te bedanken voor hun fantastische steun de laatste paar jaar.

Onderweg van Brisbane naar Sydney kwamen surfer Dave Rastovich en zijn team van Transparentsea de Steve Irwin even gezelschap houden. Transparentsea is een samenwerkingsverband van surfers dat bewustzijn wil creëren door middel van een 700 km lange peddeltocht over de oceaan van Byron Bay naar Bondi Beach. De reis volgt de jaarlijkse migratieroute van bultrugwalvissen en hun kalveren naar het zuiden en wil bewustwording opwekken voor de noodzaak van het beschermen van deze majestueuze zoogdieren en de oceanen van de wereld. Rastovich is al lange tijd supporter van Sea Shepherd en is zelfs veteraan-bemanningslid na zijn deelname aan een Galapagoscampagne waar hij de leiding nam bij het aan boord halen van een zogenaamde longline op ons vaartuig Farley Mowat.

 

Dave on boardDave Rastovich

Dave Rastovich van Transparentsea
(foto: Barbara Veiga / Sea Shepherd)

Op maandag 5 oktober kwam de Steve Irwin aan in Sydney. Het schip werd begroet door een klein flottielje van boten, waaronder een politie-escorte en meerdere helikopters met cameraploegen. Dankzij het fantastische werk van onze afdeling in Sydney had de Steve Irwin de beste ligplaats in de stad gekregen, tegenover het Opera House en met uitzicht op de baai. Op deze locatie zullen onze bemanningsleden deze week dagelijks van 10 uur tot 17 uur rondleidingen geven op het schip. We nodigen onze supporters aan boord uit om hen te laten zien hoe het leven aan boord van ons walvisbeschermingsvaartuig eruit ziet, en om hen te leren over onze beschermingscampagnes van de oceaan.

Met bijzondere dank aan: V & M, Sydney havenautoriteiten, Michael Brown van Surfwatch, Harbour Jet, and alle andere partijen die geholpen hebben om de Steve Irwin en bemanning een overweldigend welkom te geven.

Steve Irwin komt aan in Sydney

ship arrives

ship arrives Sydney

ship open for tours

(foto’s: Barbara Veiga / Sea Shepherd)

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: