Derde fase van het K9 project in de Galapagos afgerond

21 september 2009

Derde fase van het K9 project in de Galapagos afgerond

De bouw van een hondenkennel op het eiland Isabela is gereed en de geleiders en honden zijn vervoerd naar het eiland. De honden zullen hun inspectie beginnen op Isabela, het eiland met de meeste stropersactiviteit in geheel Galapagos, in een poging om misdaad hier te verminderen.

construction on Isabela
Constructie op Isabela op de dag dat het klaar was

De bouw heeft vertraging opgelopen vanwege maandenlang tekort aan fondsen en had nog stilgelegen, ware het niet voor de ongelooflijke inzet van Sea Shepherd vrijwilligers uit Fremantle, Australie.

Maandenlang hebben zij extra sponsorevenementen georganiseerd speciaal gericht op het geld inzamelen voor het gebouw.

Fremantle group
De Fremantle groep van links naar rechts:
Leith, Craig, Paul, Louis, Shaun,
Jasmin en Brandy de hond

Fremantle group

De Fremantle groep van links naar rechts:
Brita, Michael en Jess


De milieupolitie van Ecuador en specifiek de mensen en honden van de hondenbrigade (K9-unit) alsmede de staf van Sea Shepherd Galapagos zijn apetrots op de connectie met Fremantle. Wij willen graag alle mensen bedanken die donaties hebben gedaan om dit te verwezenlijken en natuurlijk veel dank aan onze vrijwilligers.

sign
Het bord dat het werk van onze Australische vrijwilligers erkent.
sign closeup
Close up

Fremantle heeft keer op keer bewezen dat zij een kracht is waar rekening mee gehouden dient te worden. Ons schip de Farley Mowat heeft de vlag van die stad in 2005 ontvangen en kreeg de eer om Fremantle haar eervolle thuishaven te mogen noemen. In datzelfde jaar ontving Kapitein Alex Cornelissen namens Sea Shepherd het wapen van de stad uit handen van burgemeester Tagliaferri. En in 2009 ging Sea Shepherd langs bij burgemeester Tagliaferri, waar hem door Kapitein Paul Watson een certificaat van waardering werd overhandigd voor zijn rol in de schorsing van de Yushin Maru No. 2 uit Surabaya, Indonesie.

We hebben nu alle drie de eilanden van Galapagos kunnen financieren en hebben de laatse fase van het project afgerond. Inspecties worden uitgevoerd op alle drie de eilanden op luchthavens, havens en tijdens willekeurige controles om illegaal stropen binnen VN Werelderfgoedgebieden een halt toe te roepen.

Inspection of cargo at San Cristobal airport
Inspectie van goederen op de luchthaven van San Cristobal

Working together with the police all the way
Gedurende het gehele project samenwerken met de politie

Finishing touch for San Cristobal Island
Het puntje op de I voor San Cristobal Eiland

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: