Sea Shepherd helpt met het verbeteren van communicatiesystemen in de Galapagos

25 augustus 2009

Sea Shepherd helpt met het verbeteren van communicatiesystemen in de Galapagos

news_090825_1_4_Sea_Shepherd_Helps_Improve_Communication_Systems_in_the_Galapagos_P1210179

Na een lang proces van procedures,toestemmingen, goedkeuren van documenten en het organiseren van gesponsord luchttransport, is het dan eindelijk zover dat alle radioapparatuur gedoneerd door ECWF op de plek van bestemming is. Namelijk in het kantoor van Sea Shepherd in Galapagos.

Deze apparatuur zal worden gedoneerd aan de Ecuadoriaanse politie en drie andere milieubescherming organisaties. De radio´s zullen de veiligheid en efficiëntie verbeteren. De donatie, bestaande uit 156 portofoons, negen radio´s voor in de auto, adapters,antennes, kabels, opladers en een assortiment aan kleine apparatuur,  zal voldoende zijn om een communicatiesysteem op te zetten bij de betrokken organisaties.

We zullen hierdoor in staat zijn een communicatienetwerk op te zetten voor de politie met een volledige dekking van het leefgebied in de Galapagos. Op dit moment heeft de politie slechts een geleend systeem tot hun beschikking, wat is aangesloten op een gedeeld netwerk. Met de nieuwe donatie hebben ze hun eigen gesloten systeem dat het lekken van informatie enorm zal reduceren.

Het project startte in oktober 2008 en we zijn op dit moment in de tweede fase van het project. Van januari tot mei 2009 heeft Marcel Wensveen, een radio-deskundige uit Nederland,  zijn tijd, energie en geld gestoken in het verbeteren van het reeds bestaande systeem van de Galapagos National Parkservice. Zend –en ontvangst (repeater) stations werden gemaakt als ook radio´s aan boord van boten. Het netwerk van de National Parkservice werkt beter dan toen het voor het eerst geïnstalleerd was.

Voor de volgende fase wordt Marcel Wensveen gesponsord door LUSH Fresh Handmade Cosmetics; Zonder hun hulp zou hij het project niet hebben kunnen afmaken.  De contributie van LUSH zorgt voor een kleine compensatie, wat ervoor zorgt dat Marcel kan terugkeren naar de Galapagos.

In de komende weken zal Marcel de radio’s opnieuw programmeren omdat ze afkomstig zijn van de Nederlandse politie. Frequenties moeten daarom veranderd worden. Daarnaast zal hij de radio´s installeren in de nieuwe politiewagens, net als in de repeater stations en nog veel meer.

We verwachten dat alle nieuwe systemen tegen het einde van november volledig operationeel zullen zijn.

 

FOTO'S

Sea_Shepherd_Helps_Improve_Communication_Systems_in_the_Galapagos_IMG_2285

Sea_Shepherd_Helps_Improve_Communication_Systems_in_the_Galapagos_IMG_2314

Sea_Shepherd_Helps_Improve_Communication_Systems_in_the_Galapagos_IMG_2323

Sea_Shepherd_Helps_Improve_Communication_Systems_in_the_Galapagos_P8170067

Krediet voor gemaakte foto´s gaat naar Sea Shepherd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: