Kapitein Paul Watson presenteert David Rastovich op het Bal van de Waterman

17 augustus 2009

Kapitein Paul Watson presenteert David Rastovich op het Bal van de Waterman

Kapitein Paul Watson was vereerd om de “Environmentalist of the Year” onderscheiding aan te bieden aan surfer en activist David Rastovich op het twintigste SIMA Waterman Bal in het Ritz Carlton Hotel in Laguna Niguel, Californië, op 7 augustus 2009.

David Rastovich, in de surfwereld eenvoudigweg bekend als “Rasta”, is al vele jaren een supporter van de Sea Shepherd Conservation Society. Hij heeft deelgenomen aan de voorbije campagne op de Galapagos-eilanden om illegale “longlines” in beslag te nemen, en hij heeft in 2007 in Taiji samen met andere leden van Sea Shepherd de handen in elkaar geslagen om de jaarlijkse afslachting van dolfijnen onder wereldwijde aandacht te brengen. Hij is tevens mede-oprichter van de Australische VZW “Surfers for Cetaceans” (“Surfers voor de walvisachtigen”).

Volgens Kapitein Paul Watson “is David Rastovich het geweten van de surfgemeenschap. Hij weet dat zijn verbintenis met de golven betekent dat hij verplicht is om de kinderen van de zee te beschermen – zoals hij heeft gedaan in Japan, Chili en de Galapagos.”

" “Tegen al dit conservatiewerk kan ik geen nee zeggen”, zei Rastovich toen hij zijn prijs in ontvangst nam. “Als surfer besefte ik dat ik niet kon geloven dat ik één van de weinige surfers in mijn gemeenschap was die de acties van Paul Watson kende, en ik wist dat ik als individu de mogelijkheid had om hier iets aan te doen. Ik heb een schuld te vereffenen, en ik hoop dat we het werk dat we doen kunnen voortzetten, en dat we daadwerkelijk een verschil kunnen maken.”

En Kelly Slater, die ook aanwezig was om zijn medeliefhebber van de oceaan te feliciteren, voegde er het volgende aan toe: “Ik denk dat wat Rasta gedaan heeft geweldig is. Hij heeft veel mensen over heel de wereld bewust gemaakt en inzicht gegeven. De problemen zijn op tafel gelegd en kunnen niet meer zo gemakkelijk genegeerd worden. En wat Paul Watson en de Sea Shepherds betreft; al de tijd, energie en betrokkenheid die ze hebben getoond, hebben een serieuze impact gehad op alle dingen waarvan we willen dat ze niet zouden bestaan.”

Gefeliciteerd van iedereen van ons hier bij Sea Shepherd, Rasta !!

 

FOTO'S

Captain Paul Watson
Kapitein Paul Watson

Captain Watson, Deborah Bassett, and David Rastovich
Kapitein Watson, Deborah Basset en David Rastovich

David Rastovich with Captain Watson
David Rastovich met Kapitein Watson

Alle fotos van Deborah Basset

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: