De nieuwe Modest Mouse videoclip “King Rat”, geregisseerd door Heath Ledger, steunt Sea Shepherd

3 augustus 2009

De nieuwe Modest Mouse videoclip “King Rat”, geregisseerd door Heath Ledger, steunt Sea Shepherd

De band Modest Mouse heeft vandaag de lancering aangekondigd van ‘King Rat’, de lang verwachte, door Heath Ledger geregisseerde, videoclip. Deze animatievideo zal zijn exclusieve debuut maken op de site MySpace Music op 4 augustus, dezelfde dag als de Modest Mouse EP, met ‘King Rat’ erop, genaamd No One’s First, And You’re Next.

In Januari 2007, toen hij op bezoek was in zijn thuisland Australië, kwam Heath Ledger bij Isaac Brock van Modest Mouse met het idee om een video te regisseren van hun nog te lanceren nummer ‘King Rat’. Heath’s  visie, dapper en onbeschaamd van nature, zou zijn voorliefde voor uitgesproken en originele muziek combineren met zijn bezielde houding tegen de illegale commerciële walvisjacht die zich jaarlijks afspeelt voor de kust van Australië.  Als iemand die acteert vanuit zijn hart en die opkomt voor wat hem raakt, was het Heath’s bedoeling om bewustzijn te creëren over de moderne walvisvaart met een effectief visueel stukje werk dat geen woorden nodig heeft. Het was zijn manier om het verhaal, met zijn veelzeggende ommekeer, voor zichzelf te laten spreken.

De video was volledig en tot in detail uitgewerkt maar nog niet af toen Heath overleed in januari 2008. Om het laatste werk van Heath als visueel artiest te realiseren maakte THE MASSES (een film en muziekbedrijf waarvan Heath mede-eigenaar was) uit zijn naam de video af, met de hulp en ondersteuning van Isaac Brock.

De video is verkrijgbaar op iTunes vanaf vrijdag 7 augustus. Opbrengsten van iTunes video downloads in de eerste maand worden beschikbaar gesteld aan Sea Shepherd Conservation Society, een internationale, non-profit, mariene natuurbeschermingsorganisatie die zich erop toelegt een einde te maken aan de vernietiging van het leefmilieu in de wereldzeeën en de jacht op zee(zoog)dieren om ecosystemen en soorten te beschermen.

De “King Rat” video is geregisseerd door Heath Ledger, mede-geregisseerd en geillustreerd door Daniel Auber, hoofd animatie door Norris Houk, animatie is van Jade Taglioli en de productie is gedaan door Sara Cline van THE MASSES.

Heath Ledger ontmoette kapitein Paul Watson en bestuurslid Susan Weingartner in de herfst van 2007 om hen de onafgemaakte versie van de video te laten zien. De Sea Shepherd Conservation Society vindt het een eer om verbonden te worden met dit belangrijke werk en hoopt dat het wat aandacht oplevert voor de illegale slachting van walvissen in het reservaat van de Zuidelijke Oceaan

www.modestmouse.com

myspace.com/modestmouse

www.wearethemasses.com

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: